Struliga husse

I förrgår fick vi minsann vänta på husse när vi skulle ut. Först försöker han att sätta på sej regnbyxorna fast han har skorna på sej. Sen tog det en evig tid innan han fick av sej dem.



Sen av med skorna och på med brallerna och sen på med skorna igen. Suck. Här håller jag koll så att det går rätt till.



Tintin tappar tålamodet och börjar försöka förnedra sej på mej, men då säjer jag ifrån. Basta!



Zzzzzzzzzz. Är han inte klar snart, nu slår han snart mattes rekord.  Nå, efter mycket om och men så kom vi iväg på promenad, det var verkligen på tiden.



Nu är vi hemma igen, lite blöta efter regnet och trötta, vi vilar ut i våran soffa. Det är väl inte eran soffa heller, säjer husse. Jaså, det trodde vi.

Idag på förmiddagen så var det sol hela tiden som vi var ute, jag älskar när det är sol, det blir så mycket mysiga skuggor då. I eftermiddag ska matte åka till barnbarnen med påskägg, för vi ska ju åka till husvagnen och vara där i påsk. Vi skulle ju kunna skicka med nåt i påskäggen, nåt tuggben eller nåt. De vill väl inte ha era tuggben, det är ju bara för hundar, säjer matte. Hon kan väl inte veta att de inte vill ha det. Hon har väl inte frågat dem. "Vill ni ha tuggben från Zetti och Tintin?" Det skulle ju kunna bli en överraskning. Ja, det skulle säkert bli en överraskning, säjer matte. Det vet vi väl, säjer jag.

Påskfjädrar

Hej alla påskkärringar och gubbar! Idag har vi fikat ute för första gången i vår, trappen där matte brukar sitta var fri från snö. Hon har satt påskfjädrar i ett visset jättenattljus, (jag vet vad det heter för det har matte sagt) hon är så piffig den där matte.



Kolla matte, va är de där för nåt, undrar Tintin. Såg du inte när jag satte upp dem, frågar matte. Nej, jag höll på att nosa under altan, jag kanske kan nosa upp en grävling till.



Jag springer lite på sidan, den ser ju inte alldeles ofarlig ut. Vi ska ju inte vara hemma i påsk så vi har inte påskpyntat inne, det är lite synd för jag tycker om att suga på fjädrar och bära omkring kycklingar och harar.
Hon har ju påskat till det i husvagnen, det är ju för väl det.



Får inte jag nå fika, undrar Tintin. Du har ju precis fått, säger matte. Jag har inte märkt nåt. Nej det är ju inte så konstigt du svalde den ju hel. Du tuggar ju inte ens. Jag tror i allafall inte att jag har fått nåt. Titta på Zetti han tuggar ju på nåt. Ja, han äter saktare än du, du är så glupsk. Man kan inte får mer bara för att man äter fort heller. Ja, jag har som sagt va inte fått nått i alla fall.



Gu, va de tjafsar, jag vill gå in nu, så de så.

Slöbilder



Äntligen hemma igen hos matte, inte för att vi har haft tråkigt med husse, det har varit skoj. Men det är ju nåt visst med mattar, tycker i alla fall matte. Som vanligt så ligger vi och sover ett par timmar efter att vi kommit hem. Liknande bilder har vi visat förut, men det är ju så att vi hundar sover ganska mycket, en del hundar sover upp till 18 timmar per dygn. De flesta för att de behöver det, sen finns det de som inte har nåt annat att göra än att sova, det är ju inte så kul, precis.

Ibland när matte sitter och jobbar med nåt och så reser hon sej plötsligt, då reser vi oss också och hoppas på att nåt kul ska hända. Det tycker matte är irriterande, speciellt då hon bara ska hämta en kopp kaffe eller nåt annat oviktigt. Så sätter hon sej igen, då suckar ju vi och låter och när vi lägger oss igen så dunsar vi ner. Det orkar inte matte med, då säjer hon att OK, vi går väl ut då. Det är ett bra trick, det har hon inte fattat än.  Vi har flera såna trick som vi använder oss av då och då, Tintin och jag.



Här är en sovbild till, ja fast här sover vi inte, vi ligger bara och vilar. Men snart blir det action för då ska vi gå ut. Idag ska vi gå i skogen hela tiden, det tycker både matte och vi är roligast, dessutom är det skonsammare för våra ben och tassar, och bra träning både för oss och matte.

Utan matte i Ånnaboda

Vi har åkt till husvagnen med husse, matte kunde inte följa med för hon ska på golfträff ikväll. Det är mysigt att bara vara med husse, det är inte så vanligt faktiskt, eller det händer aldrig kan jag säja. Undrar vad hon gör utan oss, det skulle vara kul att veta, vi får ringa till henne sen. Snön har smält ganska mycket på en vecka men fortfarande är ju de stora högarna kvar. Igår kväll blev husse bjuden på middag i klubbstugan så han var borta ett par timmar, men det gick bra, vi höll koll på vad som hände runt omkring tills vi inte orkade längre, då la vi oss och sov.



Här tycker jag jättemycket om att ligga, det är svalt om inte golvvärmen är på, jag har min bästnalle i närheten, det känns tryggt.



Tintin håller ett vakande öga, han är snabbast att reagera om nån går förbi, så jag kan sova lungt, jag litar på honom. Nej nu ska vi gå på promenad, husse är på alerten. Han har kommit in i den åldern där man har svårt att sova på mornarna fast man är ledig. Du håller på att bli gammal säjer matte. Jag!, säjer husse, jag är ju fortfarande en ung grabb, syns inte det? Inte så tydligt, fnyser matte.

Lite busbilder



Solen har börjat att komma fram, så med nyklippta klor sprang vi ut på tomten för att busa. Kolla in!



Här är lillgrabben i anfallsställning, kolla in blicken.



Jorå, där högg han fast i hälsenan minsann, den lille råttan.



Nu borrar jag ner huvet i snön, Tintin försöker få tag i mina öron, men tji det går inte för jag har gömt de i snön.



Vadå blöt, det är klart man blir blöt, snön är ju jättevåt. Du är skär på nosen, säjer matte, jaha än sen då, det är ansträngande att busa så hårt som vi gör, förstår du.

Det oundvikliga

Nu har matte suttit och betalat räkningar, det är jättetråkigt, och dessutom så brukar hon bli lite låg efter att ha gjort av med pengar, lustigt. Men idag verkar hon vara uppåt, kan det bero på att hon ska klippa klorna på oss innan vi går ut, och det är som vanligt inte kul.



Jag får gå ut en stund och fundera på saken, det är alltid bra att fundera en stund innan otäckheterna börjar. Matte har ställt upp dörren en stund så att vi kan gå ut, det blir som en försmak av sommaren när vi kan springa ut och in som vi vill. Snart ropar hon, jag känner det på mej. Asch, det gör ju i allafall inte ont, tror jag.

Snön borta i skogsbrynet

Hej, idag har vi gått i skogen utan snö. I skogsbrynet på andra sidan hygget har solen legat på så snön har smält bort, där gick vi. Gick och gick, matte försökte men vi stannade varje meter och luktade på allt det goda som kom fram under snön, det var goda dofter från rådjur, harar, fåglar, andra hundar, möss och annat smått och gott. Snart kommer blåsipporna och tussilago har redan kommit, piper matte. Jaha? Nu har vi faktiskt spårat upp en grävling här, vi har inte tid med blommor.



Eftersom det är mulet idag, (det skulle bli sol imorgon igen) så blir det en bild från igår på Tintin, han har precis rullat sej i snön. Han behöver ryckas, det kliar på ryggen, så matte har börjat så smått. Jag behöver också ryckas. Husse och matte brukar hjälpas åt, de tar en bit i taget. Då står vi blixtstilla för vi tycker att det är skönt.
Idag har vi ätit våfflor med grädde och hjortronsylt. Det var fullkornsvåfflor, matte tror att det är mer hälsosamt.
Tintin fick ett hjärta och jag fick två, för jag är ju störst. Det var jättegott, det är tydligen våffeldagen idag, så då passade det ju bra att äta våfflor. Det var ju därför vi åt våfflor, säjer matte. Jaha, va le dä?


På catwalken

Hej igen, idag ska matte skicka in en bild på mej till min rasklubbs tidning. Då kommer ju fler att få se hur fin jag är. Jag vill ju inte skryta förstås och jag har ju aldrig varit på utställning och blivit bedömd, mer än när jag var valp. Men jag litar på mattes och husses omdöme.



Här är jag rättså fin tycker jag



Fast i den här bilden är det lite mer aktion. Ja det blir svårt att välja bild faktiskt. Vi kanske ska ta någon där Tintin
är med det ser inte så ensamt ut då.
 


Här t ex, va fina ni är, säjer matte. Ja, vi vet. Matte och jag ska titta på flera bilder innan vi bestämmer oss. Hon har ju tagit så många kort på oss så att datorn är sprängfylld.


Snögubben har smält bort

Visst är vädret konstigt, idag är det vått och regnar, jag ville gå in direkt efter promenaden, men Tintin klättrade upp på snökullen och stod och tittade ut över sjön, han kanske såg havsörnarna som brukar sitta vid farleden. Matte brukar titta på dem i kikaren. De är vackra, säjer hon. Fåglar som fåglar, säjer jag, jag är ju fågelhund vetja. Möjligen att den är för stor att släpa på, visserligen får man inte skjuta örnar och så markerar jag bara, jag är ju inte så förtjust att ta döa fåglar i munnen. Det får apporterande hundar göra. Tintin skulle inte ha nåt emot det, kan jag säga.



Här är vi på var sin sida om, ja vad tror ni? Snögubben förstås! Det är det ända som finns kvar av den. Nu får ju V se att hans snögubbe har hållit hela vintern ända till mars. Bra va! Nej nu ska vi skjutsa mormor till flyget, hon ska hälsa på lilla V ett par veckor. Vi får följa med i bilen, annars blir matte orolig när vi ska vara ensamma så länge.


Sötkort och våldsam lek i snön

Hej igen, nu är vi hemma. Det var snöoväder hela dagen igår och det är inget kul att visa bilder på när det snöar längre, men matte tog ett sötkort på mej, tycker hon iallafall.



Jag tycker att du är gullig på den här bilden, säjer hon. Ja, jag vet ju inte jag.
Idag gick matte upp med tuppen, (husse alltså) för hon skulle på mammografi, hon kom hem kl 9 och då änlligen fick vi mat, vi brukar få kl 8. Ja, men idag gick det inte för jag var inte hemma då, snäser matte. Det var iallafall gott att få mat. Matte har köpt två konstiga plastlådor att ha vår mat i. Nää guu va fula, sa hon när hon ställt upp dem. Dessutom kan vi lätt själva lyfta på locken och ta för oss. Du får ha dem i snickarbon, sa hon till husse. Jag får köpa nåt annat.



Här är det aktion, Tintin är bakom han syns inte.



Här ser vi lika farliga ut båda två.



Nu du Tintin här kommer jag i full fart. Din sista potatis är satt.



Kolla in övertaget, mina öron är så långa så att jag kan flyga med dem. Nu undrar ni om det bara är jag som
har övertaget.



Här fick han mej, men jag vill inte visa nederlaget framifrån för då syns skammens bleka rodnad i bild.


Titta det snöar!

Hej, i morse när vi gick ut kl 6 var allt som vanligt, efter att vi fikat och legat och slappat drog matte upp gardinen och ute snöade det för fullt. Det snöar massor, bilen är täckt med snö, träden är vita och i går var det vår, trodde vi. Flingorna är stora som tassar, ja kanske inte mina, men Tintins. Det ska bli spännande att gå ut i snövädret.



Eftersom matte inte har med sladden till kameran så kan jag inte lägga in nån ny bild, så jag får ta en bild på Tintin och mej när vi är i husvagnen från förra gången. Jag ser lite lustig ut på ena ögat men jag säjer som matte, jag blir aldrig bra på bild. På det sättet är vi lika hon och jag. Tintin blir alltid bra på bild, hur nu det kan komma sej.

Om man inte ser bra ut i verkligheten så blir man ju inte bra på bild heller, det kanske är nåt för matte att tänka på.

Husse kommer senare idag och hämtar oss så att vi får åka lite bekvämare hem. Det snöade inte där när vi pratade med honom. Här snöar det igen, det var uppehåll någon timma, men nu är det full fart igen.
Det blir nog många bakslag innan våren är här, som matte sa. Jag hoppas att hon inte daskar till mej i alla fall.


Slappar i husvagnen



Va! Va är det som händer? Här ligger man och sover så gott och så kommer hon med kameran och stör. Vi är i Ånnaboda med matte, husse har badtunnekväll i kväll och matte vill inte vara hemma då. Det är några gubbar hemikring som träffas och äter gott, badar badtunna och dricker öl.
Vi har varit på flera promenader, det går fortfarande inte att gå någon annanstans än på vägen så det blir ganska långtråkigt, för matte i alla fall, hon vill gärna gå i skogen. Men vi vill gå där det luktar godast och det gör det efter vägen, så vi klagar inte. Snön har smält bort från vägarna mellan husvagnarna och det är ju bra, annars är det för halt. De stora snöhögarna har också blivit mindre, bara från det vi kom igår är det stor skillnad. Jag ligger här i sängen och brer ut mej, Tintin sover och matte läser, det är fridfullt som i kyrkan. Nu har jag aldrig varit i en kyrka så jag vet inte och matte säjer att det är inte så värst fridfullt där, det ekar för mycket.
Vi var ute en stund med matte utanför husvagnen men vi ville in, det är jätteblött utanför, men solen skiner och matte tyckte att vi skulle ha sol på oss, det är bra för er. Ja, ja men nu vill jag sova en stund till, väck mej när det är dags för mat.

Andra hundar och ett jätteben

Idag var matte borta två gånger, första gången nästan 4 timmar och andra gången, på Tuvas kalas, var hon borta 2 och en halv timme. Vi hade inte gjort nåt dumt nån av gångerna, hon var så förvånad. Precis när vi hade kommit in från promenaden i morse, fick vi se den där Golden gå förbi, han gästspelar här i två veckor. Det var ju synd att vi inte mötte honom när vi var ute. Både Tintin och jag håller på att gruffa och pipa och springa från det ena fönstret till det andra. Lugna ner er, säger matte, har ni inte sett en hund förut. Hon fattar ingenting, vi tänker ju på hur kul vi skulle kunna ha om vi fick träffa honom.
Likadant var det på eftermiddan, då gick det en annan liten sak förbi, nån spets av nåt slag, precis när vi hade kommit in. Nu blev det liv igen. Men vi kan väl inte stå ute och vänta tills det kommer en hund, då kanske det inte kommer nån på flera timmar, säger matte. Hon har noll fantasi, tycker jag. Det ska bli skönt när det blir sommar, så vi kan vara ute hela tiden på tomten och hålla koll på alla hundar som går förbi.



Det här stora benet fick jag av Regine och Craig. Tintin fick också ett jätteben, men han har redan tuggat en lång stund på sitt. Husse var tvungen att ta bort det, han kan ju inte gnaga upp hela benet på en gång. Nu fick inte Tintin ett lika stort men för hans storlek så var det stort. Tintin är ganska avundsjuk nu, det syns på bilden.
Jag gnager inte på mitt, jag går bara omkring och visar alla mitt fina ben. Tråkiga matte tog undan mitt ben också. Hon är rädd att Tintin ska försöka stjäla mitt ben och då blir det bråk och det vill inte matte. Suck!
Det är inget att sucka för, säger hon, ni får gnaga mer imorron. Och vad ska vi göra tills dess?

Tomt i huset

Nu har tjejerna åkt hem, Louisa var med och hämtade, det var kul att träffa henne också. I morgon fyller Tuva 6 år då ska matte och husse på kalas.  Nu är vi faktiskt ganska trötta efter allt stoj under dagen, vi har ätit kvällsmat och nu ligger vi och vilar oss innan det är dags att gå ut igen.
Igår blev matte sur, hon blev inte arg, utan riktigt sur på oss. När hon kom hem från affären så låg min stora matsäck på hallgolvet uppgnagd. Vi gick undan, matte gissade nog att det var jag som släpat säcken dit. Tintin orkar nog inte. När klockan blev 5 så satt han som vanligt och tiggde mat. Matte kände på magen på honom och till slut fick han mat, hon hällde upp mat åt mej också, hon mumlade nåt om att det inte var så mycket taget från säcken. Jag åt upp alltihop. Du kanske inte hann äta nåt, sa matte. Det kan hon ju få tro. Och kan ni tänka er! Vi fick inget till fika. Vi bara tittade på varann. Onödigt hårt straff tycker jag.



Idag däremot fick vi jättemycket fika. Nä, nu vill jag sova på maten en stund.

Lek i snön

Hej, idag kom Melinda och Elina till oss, de kom tidigt, vi undrade varför matte var uppe lika tidigt som husse. Det hör inte till vanligheterna precis. Louisa kom inte, hon skulle vara med kompisen, det förstår man ju, hon fyller ju snart 13 år. Jag får ta och prata allvar med henne, skojade matte. Vi har varit på promenad i solen, och lekt på tomten, fikat och lekt igen och ändå är inte klockan 11 än.



Nu är snögubben ännu smalare, idag kanske den försvinner helt. Flickorna kan också gå på skaren.



Här leker vi på snöhögen, titta hit, ropade matte, men det gjorde vi inte, vi var så upptagna av leken. Dessutom är det tråkigt med den där kameran hela tiden, så vi bojkottade matte.



Den här bilden har Melinda som är 11 år tagit på mej, jag låg här och gottade mej i sängen när hon kom med kameran. Värst vad du var villig att bli fotad då, gnällde matte, när jag ska fota får jag minsann tjata. Man ska ju vara snäll mot barn, det har du ju själv sagt, säjer jag då. Dessutom är det mer spännande att titta på vad flickorna gör än att titta på matte, henne ser man ju till leda varenda dag.

Rutiner

Det har faktiskt inte hänt så värst mycket. Det är ju mycket rutiner, vi hundar gillar ju det. Matte och husse kan äta på lite olika tider, men vi vill ha maten på minuten, åtminstone Tintin, han är så glöpen. Promenaderna vill vi också ha på bestämda tider, husse är lite duktigare på det än matte. Hon glider lite på tiderna, det är ganska irriterande. Livet får inte vara för inrutat, säger hon. Vadå inrutat, sova, äta, kissa, skita och sen leka, vad mer behöver man i livet. Du tycker också att det är kul med förändringar, säjer hon till mej. Du gillar ju t ex när vi går in på nya vägar som vi sällan eller aldrig gått. Ni gillar att åka med husse i bilen, om så bara till affären, och i morron kommer 3 av barnbarnen och ska vara hos oss hela dan, det blir ju spännande och kul. När de är här brukar inte ni heller vara så noga med rutinerna, säger hon.

Ja ja, så kanske det är, det är rätt spännande med nya saker.




Här går Tintin med lustig stil på skaren, han är inte riktigt säker på om han ska sjunka igenom eller inte. Sjunker han igenom får han problem, till och med jag tycker att det är jobbigt att ta sej fram om man sjunker igenom.



Jag själv föredrar att hålla mej på stigarna, det är bekvämast så.


Gäsp!

Matte har skjutsat hem Lill-husse, han hade lånat bilen av matte. Vi blev jätteglada när matte kom tillbaka, man vet ju aldrig, hon kanske sticker iväg till Sälen igen och glömmer att lämna oss i Härkeberga. Det känns som om hon har varit borta länge. Men herreguud, jag har ju bara varit borta en timme, nu får ni väl skärpa er, säger hon. Nu ska vi fika, det är mysigt. När vi gick på promenad på eftermiddagen så gick vi förbi en bil med två rottisar i. Den ena kastade sej mot rutan och skällde, men jag visade honom hur man ska uppföra sej, så jag bara tittade på honom och så gick vi vidare. Då blev han allt snopen. Tur att de inte var utanför bilen, sa matte.  Så här trött var jag när vi kom hem igår. Jag sov som en stock i två timmar, sen var allt som vanligt igen. Matte tycker att jag har ovanligt långa ben på den här bilden. Hon har inte sett mej på en vecka jag har väl vuxit, vi har fått bra mat. Nu är fikat framdukat.                                 


Hemma igen

Ha ha, jag skrev iallafall från Härkeberga, det var en snäll flicka som hjälpte mej. Ni kan läsa det om ni klickar på kommentaren till förra inlägget "Hundfritt" som matte och husse skrev. Det var ju bra för då fick ju matte och husse veta hur vi hade det. De var jätteglada när vi kom hem, de pussades och gullade hela tiden, det blev nästan lite väl jobbigt. Regine och Craig åkte hem till England idag och då gick vi och matte ut på en långpromenad, matte tycker alltid att det är tråkigt när de åker hem, men hon har ju oss ju. Vi gick en långpromenad på ängen och gärdet, Tintin och jag kunde gå på skaren, men den höll inte för matte hela tiden så hon sjönk igenom här och där. Nu är vi hemma på tomten igen.


Kolla in snögubben, den har bantat rejält, morotsnäsan hänger löst. Nu är det faktiskt vår, säger matte.

Nej nu måste jag sluta för nu kom Lill-Husse med mattes bil. Det var jättebra på Härkeberga, men borta bra men hemma bäst som man brukar säga.

Hundfritt

Jaha, då har vi lämnat våra älsklingar på Härkeberga, och som Zetti skrev, så tar vi med oss datorn till Sälen.
De blev glada när de kom till Härkeberga, Tintin skrek som en stucken gris av glädje. De rusade somvanligt direkt in i boxen och ut i rastgården. Det kommer säkert att gå bra även om vi, matte och husse kommer att sakna de.



Det är inte lätt att hitta bilder på husse och matte tillsammans men här är vi på en bild från 2008, taget i Sälen passande nog. Zetti återkommer med skriverierna på söndag, om han inte lyckas få tag i en dator innan dess. Han är nog väldigt bekymrad nu, men han har nog hemskt mycket tokerier att berätta när han kommer tillbaka. Som den gången som filten fastnade i luckan, eftersom han alltid ska släpa den ut och in, då kunde de inte komma in igen. Som tur var var det inte kallt ute då. Han är en riktig strulpelle den där Zetti. Vi sa till föreståndaren att de får nita fast täckena i bädden så att han inte kan dra ut de i rastgården.

Nej nu drar vi till Sälen, ha det så bra så länge.

Bråkigt värre

Igår var matte arg, igen! Vi mötte naturligtvis en hanhund, en golden, och jag ville ju visa vem som är störst och starkast förstås. Så jag morskade upp mej, ja, jag blåste upp mej så jag blev stor som en häst. Tintin var inte sen att hänga på, han drog i kopplet och morrade faktiskt, han till och med skällde till.
Då ropar matte till den andra hundens matte och frågar om det är en hanhund, vilken dum fråga, det syns ju på långt håll. Ibland tror inte jag att matte har alla hemma riktigt. Då vänder vi, sa matte, ni är alldeles för uppspelta nu, då orkar jag inte hålla er när vi går förbi, gnäller hon.
Varför då, varför då, det här kunde ju ha blivit kul ju! Hon blir så arg. Efteråt säger hon till husse att hon blev arg på oss, men vi trodde ju att hon blev arg på den andra hunden, så då skulle ju vi hjälpa matte att vara arga.

Jag får tillkalla den där Barbro från TV, säger hon, så här kan vi inte hålla på.

För det mesta kan vi möta andra hundar, men igår mötte vi en golden som vi aldrig har sett och då vill vi ju hälsa på den förstås, vi vill ju inte hugga ihjäl den som matte tycks tro.



Nä, vi fick inte gå nån långpromenad, här sitter vi på tomten och ser snopna ut, säger iallafall matte. Jag får gå ut och gå med er en i taget, det blir många promenader för mej det, tjatar hon. Hon vill ju gå ner i vikt, det är väl ett ypperligt tillfälle, anser jag.

Buskul

Igår kväll blev det bus med husse, han brukar busa med oss efter att vi fått fil och fikat och så.
Det är jättekul, jag blir så uppspelt och ibland är det så spännande så att jag går och gömmer mej hos matte.



Matte håller på att lära sej hur den nya kameran fungerar, det är inte lätt, säger hon. Det finns till och med en knapp som man trycker på när man ska ta bilder på sina husdjur under lek. Fantastiskt. Men hon har inte använt den än. Porträttknappen har hon använt i allafall. På Tintin.



Det blev rätt bra, hon ska ta ett på mej också, men då måste vi göra rent skägget på dej, säger hon. Varför vet jag inte. Det är väl inget fel på mitt skägg. Hon är så kinkig.

Inga vårkänslor ännu

Hej igen, idag är det i alla fall soligt på förmiddagen men nu börjar det att snöa så smått. Så här ser det ut framför vårt hus, all snö rasade ju ner från taket.



Husse har skottat gångar till gäststugan och snickarbon. Det är tur att ingen var under när det rasade.
På baksidan ligger snön kvar på taket, det är tjockt med is och tungt, vi får se om altanen håller.



Vi kan inte gå i skogen om inte matte pulsar före och gör stigar, men jag tror inte att hon har lust med det. Jag kan ju kanske gå före men Tintin med sina korta ben skulle inte komma nånstans. Jag skulle upp på snövallen och ut i snön och göra mina större behov, men jag hamnade i en grop så matte fick hjälpa till att dra loss mej. Otäckt var det. Dessutom kom det en stor lastbil på vår lilla väg, vi fick klättra upp i snövallen alla tre. Vi hade inte ens lust att busa på tomten, snön är för djup.




Jag bara stod där och tittade, vi hade ingen lust att hoppa omkring i snön idag. till slut ropade matte på oss och då blev det race minsann.



Skönt att komma inomhus, matte ska tända en brasa och då tycker jag det är skönt att ligga alldeles nära.

Hundpensionatet

Yiipee! Det är vår idag, visserligen syns det inte ute, för idag snöar det riktigt ordentligt. Vi är hemma igen efter att ha varit i Ånnaboda i 10 dagar. Vi har varit på promenad i våra gamla jaktmarker, man fick borra ner huvet i snön ganska djupt, sen var det bara att dra in. Nu är det bara sju dagar tills vi ska till pensionatet.



Så här ser det ut inne på pensionatet. Det är jättefint där. Vi rusar rakt in i vår box och nosar runt, sedan springer vi ut på rastgården genom luckan.



I dubbelrummet finns en stor säng så att vi får plats båda två, matte och husse tar med våra dynor och leksaker.

Visserligen vet vi inte än att vi ska dit ,i normala fall, det kommer ju som en överraskning för oss hundar. Men nu råkar jag veta det, för matte har börjat prova skiddräkten och den sitter fortfarande lite för tajt, så jag undrar om hon inte måste köpa en ny, ja vi får väl se. Den har hon ju bara när de ska till Sälen så jag är ju inte dummare än att jag förstår att vi ska vara på hundpensionatet då.

RSS 2.0