Åldersnoja



Här ligger jag och sover i godan ro och så kommer matte med kameran och stör, vad är det för vits. Du börjar bli gammal, säjer matte, du är lika gammal som husse egentligen. Pnft.. jag är faktiskt 7 år och i min bästa tid.
Ja husse kanske också har sin bästa tid nu, vi får fråga honom. Jag tror att den bästa tiden är just nu, hela tiden.



Sluta tjafsa, min bästa tid vore om jag fick sova här på soffan i lugn och ro, gnäller Tintin. Ja du har väl ingen åldersnoja som bara är 4, du är ungefär lika gammal som lill-husse. Nä nu när jag inte fick sova så blev jag hungrig. Ge mej nåt smaskens, säjer glöp-Tintin.


Höger eller vänster



Här ligger Tintin och väntar på valresultatet, han ser lite skeptisk ut. Kl 15.00 idag är det klart. Då vet vi. Han ser lite konstig ut på höger öga, kan det vara högervindar månntro. Fast egentligen är det ju hans vänstra öga, så då kan det ju lika gärna vara vänstervindar. Jag vet vad matte tycker, tror jag, hon gillar ju allt som är blått, men å andra sidan gillar hon röda saker också. Ja, ja skit samma som matte brukar säja.




Här väntar jag, matte far runt som ett torrt skinn och grejar, hon ska spela golf i eftermiddag. Dörrarna står öppna men ni ligger inomhus, när ni kan vara ute hur mycket ni vill, säjer matte. Ja, du sa det själv, hur mycket vi vill, sa du. Vi vill inte, helt enkelt. Tråkmånsar! Ska hon säja, som kan sitta och rensa svamp i timmar, hur kul är det, för oss.


Skogspromenader och andra promenader

Nu har vi varit hemma några dagar och det är ganska skönt, vi har gått i skogen och det är kul om inte matte ska plocka svamp, det gillar inte jag. Då letar jag upp närmaste stig och springer hem eller också står jag och hänger med huvet på ett och samma ställe tills matte får dåligt samvete och vi går hem. Därför brukar hon lämna oss hemma när hon ska plocka svamp. Ni är jättetråkiga att ha med i skogen, ni vill ju bara gå på stigar, säjer hon surt. I dag var hon i mormors skog och plockade och då var inte vi med. När hon kom hem så gick vi på promenad i skogen och det går bra bara hon inte börjar irra omkring och titta marken, då blir det inget kul.



Här är vi på promenad runt sjön i Ånnaboda, det går mycket folk just när bilden tas så jag får inte vara lös. Det är mest för att de kan bli rädda för mej.



Mira får springa lös, hon bryr sej inte om andra och ingen blir ju rädd för henne precis. Tintin måste vara kopplad för han har en benägenhet att springa fram och hälsa på alla eller ta en tur i skogen eller så. Här springer Mira en stund bredvid honom. Ibland sprang hon bredvid mej.



Här är det full fart på Mira, hon studsar som en boll, husse och jag har svårt för att hinna ifatt. Anki och Maude har god fart de också. Det är inte matte längst bak med rollatorn.


Mira och vi i Ånnaboda

Hej igen, man skulle kunna tro att jag har slutat att blogga, men det har jag inte. Det dröjer bara lite ibland.
I helgen var vi i Ånnaboda, Bosse och Maude hade med sej Mira. Henne lekte jag med när hon var valp, för snart 4 år sen. Henne har jag berättat om tidigare. Hon är jättesöt, men lite blyg i början.



Hon ryms lätt på en stenplatta. Vi trivs jättebra tillsammans, men hon tröttnar på oss lite, tror jag.



Här funderar vi på vad Ove gör, kan det vara nåt gott tro? Här ser man tydligt att vi är
tripp trapp trull i storlek, alltså vi hundar. Det är kul att ha en liten tjej rantandes kring benen.
Jag återkommer senare om denna lilla dam, hej så länge.

Igelkotten

Vi har igelkottar på våran tomt. Varför vet jag inte eftersom vi bor här, de verkar inte vara rädda för oss. Tintin tycker om att jaga dem, men det får han inte för matte. Jag råkade drägla på en och den fick fullt sjå att slicka sej ren. Matte försökte torka bort det men då stack hon sej på taggarna. Klent. Tintin blev stucken på tungan, är man så dum så man slickar på en igelkott får man skylla sej själv.



Den är så sööt, gullar matte. Så jäkla söt är den inte, tycker jag, den sticks ju. Och när vi kommer så rullar den ihop sej som en boll, men när matte pratar med en sån där gullröst då tittar den upp minsann. Ni ska vara snälla mot de här små liven, säjer matte. De har inte gjort er nåt. Ja jag är snäll, jag råkade bara drägla lite på den.


Äntligen har vi träffat Nelson

Hej igen, nu börjar det bli kallare på nätterna, det tycker ju jag är skönt för jag vill ha det svalt när jag sover. På dagarna är det soligt och varmt. Idag badade vi i sjön med lilla V, han ramlade i vattnet och då passade han på att bada med kläderna på, jag låg i vattnet och solade en stund tills moster sa åt mej att gå upp så jag inte blev kall. Tintin simmade ut efter några änder men där var moster framme igen och sa ifrån, så han vände. Matte var iväg och röstade tillsammans med husse, det var ju en fin grej att göra på bröllopsdagen. De har varit gifta i 27 år idag. Moster frågade om de inte ville sitta ensamma och se varandra djupt i ögonen, men då sa de att det var längesen. Det kan vi göra när vi varit gifta i 30 år, sa de.

Vi har äntligen träffat Nelson idag, det var en busig rackare. Jag var faktiskt lite reserverad, det dröjde en stund innan jag viftade på svansen, jag kände att jag ville sätta honom på plats, men jag såg att matte inte skulle tycka om det. Men jag markerade allt lite och då pep han till lite. Dessutom mullrade jag lite, det gillar inte matte, men hallå man måste ju tala om vem som är äldst. Tintin var inte så intresserad av honom faktiskt, han tyckte nog att han var jobbig, men matte tycker att han är såå gullig.

 

Här är jag ute och marscherar på tomten, egentligen leker jag med lilla V, han håller på att kasta frisbee och jag försöker komma undan. Det är inte lätt ska jag säja att ha en femåring omkring sej hela dagarna, speciellt inte när han är i bustagen, men vi börjar vänja oss.



Ni ser ju bara hur jag har det, här tänker han slänga den på mej, tror jag. Nej det gör han inte alls det, säjer matte. Han kastade åt andra hållet. Jag tyckte i alla fall att det var bäst att fly. Tintin kommer ut från gäststugan, slickar han sej inte om munnen tro? Han har säkert varit inne hos lilla V och snaskat i sej nåt kex eller nåt. Matte säjer att Tintin är för tjock trots att han äter dietfoder, nu har matte kommit på att det inte är så lätt att gå ner i vikt när han håller på att sno Vs smörgåsar hela tiden. Nu får det bli skärpning, säjer matte, annars rullar du fram.


RSS 2.0