Jag, Tintin och lilla V

Hej, nu har jag haft ledigt igen. Jag hinner ju inte skriva när lilla V är här, vi har fullt upp. Nyss var vi ner till sjön och badade, det var 19,5 grader i vattnet, vi satt där i solen och fikade, nu är vi inne för matte tycker att vi ska torka. Vi har inte träffat Nelson ännu, men han satt och tittade på mej igår och så skällde han lite på mej, så han börjar nog bli van med att vi finns här i alla fall. Lilla V har ju varit där och hälsat på valpen igen, det känner jag på doften när han kommer tillbaka.



Så här ser det ut nu för tiden hos oss, här är Tintin bjuden på fika vid tältet hos lilla V, jag var också bjuden
men just här hade jag lite fjärilar att jaga.



Här har jag lagt ner bytet. Det har du väl inte, det är ju bara en toarulle, säjer matte. Hon ska jämt lägga sej i. Hon har ingen fantasi alls. Vi kanske ska till Ånnaboda i helgen, husse har mycket att göra både hemma och där. Så vi får väl se, matte ska till Åland och spela golf. Jag fattar inte varför hon ska dit när hon kan spela här hemma. Dumt, tycker jag.

Fortfarande sommar

Hej igen, idag har vi träffat Nelson, men bara genom staketet. Vi viftade på svansarna och han skällde lite osäkert på oss, men när Carl-Åke följde med så vågade han komma fram och nosa på oss. Jag gillar ju valpar så det var kul. Nu var han i alla fall inte rädd för oss. Lilla Vs mamma är borta idag så han har hjälpt matte i trädgården med allt möjligt, det är en arbetsvillig gosse det där. Tintin har smugit efter igelkottar och jag har jagat fjärilar.



Här skulle matte ta en fin bild på mej, men jag fick syn på en fjäril så därför rör jag på huvet så det blir lite konstigt. Du kan aldrig vara still säjer matte.



Och här har matte ropat sej hes efter Tintin, och så har han bara legat under altanbordet och sovit. Vad vill du, matte? Förlåt, jag trodde att du var ute och jagade igelkottar. Gå och lägg dig igen du, säjer matte.
Det var ju det jag höll på med när du väckte mej, kan man få vara ifred nu då?
I helgen var vi i Ånnaboda, vi gick bäverslingan och badade och så träffade vi alla trevliga typer som vi brukar träffa.



Här sitter vi och tittar ut genom fönstret på allt spännande, Tintin har som vanligt lite kul stil.



Här åker Bosse och Christer förbi i Maudes bil, de ska ut och köra nercabbat.  Vi har åkt nercabbat i mattes bil men bara en kort bit, jag vet inte om jag tyckte det var så kul faktiskt. Men de här gossarna ser ju ut att ha kul.


Hundaktiviteter

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Jag har äntligen fått medicin mot klådan. Kortisontabletter, redan andra dagen slutade jag klia mej, det är jätteskönt. Matte och husse har fått ångest för att de är dåliga på att göra spännande saker för oss. Så nu har vi varit i skogen och letat upp matte och husse som gömt sej och vi har letat godis på tomten, burit hem posten från brevlådan (inte Tintin för han har inte fattat än hur man gör), fått lära oss att gå upp och ner i den branta trappan bakom gäststugan och nu ska vi få lära oss att hämta upp godis från sjöbotten, ja bara en decimeter ner till att börja med. Matte har läst en tidning om hur man aktiverar hundar utan att man behöver göra så stora arrangemang av det. När det gäller att leta godis så är jag snabbast, men matte tror att Tintin inte vågar ta före mej, ha, han är inte tillräckligt snabb, tror jag. Dessutom har vi fått klättra upp på stenar i skogen, det tycker Tintin är kul, men med mina långa skånkar till ben är det inte så lätt, jag är tveksam till denna aktivitet faktiskt.



Här är vi faktiskt inne för en gångs skull. Här ser man tydligt att Tintin har tjockat på sej. Matte fattar ingenting, när vi var hos veterinären med mej så vägde de Tintin. 18,9 kg. Det är 3 kg för mycket. Husse tror att han har ätit både sin och min mat ett antal gånger, eftersom jag är lite dålig på att äta ibland. Så nu är de skärpta ska jag säja, han borde ju inte gå upp i vikt eftersom han äter dietfoder.

Lek och bus

Idag åkte V med sin mamma till Göteborg, de ska campa några dagar. Här har det varit livat med lek och bus.
V har hälsat på hos lilla Nelson idag, det tyckte både Nelson och V var roligt. Nelson tyckte nog att det var kul med nån som var mindre.

Mormor var här en stund och åt lunch, matte gjorde pannkakstårta med blåbär, jordgubbar, vispgrädde och glass. Vi fick bara smaka själva pannkakan, för jag har varit lite knepig i magen och Tintin är lite konstig, han har inte ätit upp sin mat, varken i morse eller i kväll. Matte hade på honom sånt där mot fästingar i nacken. Han kanske blev lite konstig av det. Och jag är inte bättre från klådan, nu kliar jag mej mest på mornarna. Veterinären ska ringa på torsdag, då ska matte säja att det inte hjälper att tvätta med det där medlet. De får pröva nåt nytt. Ja bara de inte håller på att prova olika saker ända in i oktober för då slutar det ju av sej själv.



Här står vi och tittar på varandra, så där som vi gör innan vi börjar busa.



Ja, då var vi igång, nu blir det jaga av.



Efteråt så la jag mej under en buske och vilade. Sen gick vi med matte i skogen och plockade svamp och för en gångs skull tyckte jag att det var kul. Jag gick också omkring och letade, inte efter svamp men annat spännande.
Det var ju kul, sa matte, du brukar ju bara gå omkring och sucka. Det är ju inte kul varje gång, heller.


RSS 2.0