Bara 2 dagar kvar på juli.

I natt var det ett väldigt åskväder, säjer husse. Vi andra vet ingenting om det, vi sov djupt. Fast vi är väldigt trötta nu på morgonen så vi kanske märkte av det ändå, vad vet jag. Igår kom mattes syrra och V på besök, de badade och badade, de tyckte att det var kallt i vattnet, de är ju vana vid varmare. Matte tyckte att det var ovanligt varmt för att ha varit lite kallt i luften några dagar. Vi tycker alltid att det är skönt, vi badade också igår. Det är ju bra för mej att bada, sa ju veterinären. Matte och husse håller på med mej hela tiden, men nu är det inte varje dag utan varannan. Först bad i badkaret och sedan göra rent öronen och sedan droppa i medicin. Inte speciellt kul, men jag har blivit bättre från klådan. Igår såg vi inte till valpen alls. V ska ju bo här ett par veckor så han hinner nog träffa den. Annars händer det inte så mycket, husse håller på att jobba och matte har ont i ryggen. Fast hon är på bättringsvägen. Det är bara sitta som hon inte kunde, ligga och stå och gå är inga problem.



Här är en bild på mej för en gångs skull.



Och här sitter vi och väntar på husse, han har lovat att leka med oss. Jag har redan börjat spana efter fjärilar, så jag kanske inte ska vara med och leka, jag får se. Husse brukar kasta ut godis på tomten och så får vi springa omkring och leta. Va lat du är, säjer matte till husse, du ska ju gömma godiset. Men vi tycker att det är kul, barn och hundar gillar godisregn, så det så. Nej nu ska vi sova en stund, gääsp!


Nelson

Nu har lilla Nelson kommit, han kom igår, men vi fick se honom idag. Helt plötsligt satt han innanför staketet och tittade på oss, då sprang vi dit. Då blev han lite rädd och matte kom och hämtade oss. Sen gick hon och husse över och tittade på honom. De tog lite foton, för det är ju kul att ha. Han var inte så lätt att fånga på bild, sa matte.



Han är drygt 8 veckor och väger lika mycket. Han kommer nog att bli större än jag när han blir stor. Vi får väl se när vi får träffas, vi får ju inte skrämma honom och så ska han ju vaccineras och så.



Här ligger han och försöker tugga på ormbunksblad, men det får han inte för matte, det är bäst att han håller sej till maten.



Här försöker matte ta bort frön från nosen, Nelson försöker krångla sej ur greppet, han vill ju ner och fortsätta att undersöka världen.



Kolla in tänderna, passa dej husse, de är skitvassa.



Nu tycker jag att den där gulliga ska gå ner från husses knä, tänk om han får för sej att ta hem en sån där till oss.
Visserligen gillar jag valpar, men nån måtta får det va.


Veterinärbesöket

Nu har mattes syrra och lilla V kommit, de bor hos mormor nu, de kommer till oss snart. De ska stanna en månad. Jag själv har varit till doktorn och fått pricktest. Jag är allergisk mot allehanda dammkvalster och mjölkvalster. Hjälp sa matte, då gäller det att dammsuga ofta. Nej sa veterinärn, det går inte att städa bort, det finns alltid i luften och det blir värre en timme efter dammsugning så jag ska inte vara inne då. Nu gillar inte jag dammsugning i alla fall, så jag går ut ändå. Det stora problemet är att jag inte kliar mej på höst vinter och tidig vår, så det måste vara nåt som triggar igång klådan utifrån, men pricktestet gav inget svar. De gjorde 22 prickar men de kunde lika gärna ha gjort flera hundra, för så mycket finns det ute som man kan vara allergisk mot.



Snygg bild va! I alla de här prickarna fick jag en spruta, men jag sov så jag märkte inget som tur va. Nu ska jag badas varje dag i tre dagar och sedan 2 ggr i veckan i nåt bra medel. Dessutom var det bra om jag badade i sjön, sa doktorn. Sen ska vi på återbesök och då får vi se om vi måste fortsätta med kortisonsprutor eller nåt, hoppas inte. Jag hade svamp i öronen också så nu måste jag tvättas där varje dag i 3 dagar och sedan 1 gång i veckan plus örondroppar. Matte tycker att det är svårt att göra rent mina öron för jag beter mej som om hon håller på att mörda mej. Men nu måste hon, så nu tar hon hjälp av husse, som håller fast mej.



Annars har vi det skönt och bra, här har vi precis lekt med husse, han försökte ta min toarulle, men det lyckades han inte med.



Här har matte och husse precis ätit klart, snålt var det ska jag säja, för vi fick absolut ingenting, vi följer den sista biten på väg in i husses mun, sen förstår ju till och med vi att det är kört. Ni har ju precis fått mat, gnäller matte. Ja, vem kommer ihåg det nu? Inte vi.



Idag har det regnat hela morronen, men nu ser det ut att ljusna lite. Vi har varit på långpromenad med husse och matte har plockat svamp. Nu ska vi sova nån timme. Hej så länge.


Hemma igen!

Imorgon ska jag till hudveterinären, vad jag nu ska där och göra, jag har nästan inte kliat mej alls på semestern, bara de första dagarna, det kanske är saltvattnet och att det bara har varit torrt gräs och sand på campingarna. Vi får se vad hon säjer, jag har kliat mej lite sedan jag kom hem. Idag så fick matte ett mail från Gustaf som opererade Tintin, han svarade på mattes mail och tyckte att det var roligt att Tintin mådde bra igen. Kul, tycker jag. Just nu är det så varmt, det är 29 grader i skuggan, Kl 6 i morse var det 22 grader. Vi ska bada efter promenaden. Husse åkte upp med husvagnen till Ånnaboda igår, idag ska han fixa altangolvet, det har sjunkit lite.



Här står vi och tittar ut från Maude och Bosses husvagn. Vi står här för att de har godis i sin vagn.
Det hade väl vi i våran också, säjer matte. Ja, men det här är en annan sort och det var mer spännande.
Kom nu, så går vi och badar, ropar matte.


Äntligen bad igen!

Nu har vi badat! På ett ställe som heter Böda hamns camping, vi hittade badet till slut i Köpingsvik men vi tyckte det var för stenigt och långt bort. Köpingsbaden är en hundvänlig camping men bad för hundar har de inte. Minus tycker jag, det är ganska enkelt att avdela ett hörn till hundbad. Men det gamla ljuget sitter i, att hundar bajsar och kissar i vattnet. Det gör de inte, det gör däremot hästar, de bajar så fort de kommer i vattnet. På Böda hamns camping, precis som på Böda Sand, fanns en hel strand för hundar, det var jättefint och vi badade och badade, sen fick jag fnatt och sprang upp på stranden och irrade runt bland de solande människorna där. Alla hade inte hundar med sej men några hade små jyckar som jag ville hälsa på. Matte blev arg på mej, ja riktigt arg, folk kan ju bli rädda för dej ju, skrek matte. Ut i vattnet till husse och därmed basta, skrek hon. Lugn i stormen säjer jag, jag ville ju bara kolla lite. För att blidka matte sprang jag ut i vattnet igen. Suck!



Här går vi i vattnet med husse. Åh, va skönt det ska bli.



Här blickar jag bort mot Ryssland, där finns det såna där stora Ovtcharka-hundar, hoppas att de inte simmar hit.



Nu ska vi ha skoj, eller hur, Tintin. Ha skoj för dej själv du, jag ska simma jag, säjer Tintin.
Själv vill jag helst springa omkring i vattnet. När matte tar ut mej på det djupa så måste jag simma,
men jag simmar snabbt in igen.



Zetti! Kom igen, det är simma som är grejen ju. Det är skitläckert, jag skulle kunna simma hela dan.



Ha, jag flyger hellre, det är bara att vifta med öronen så får man fart. Tjo hoo.

När ska vi åka hem?

Vi har inte åkt hem än, man kan ju undra hur länge vi ska stanna här, jag tyckte att matte sa att vi åker hemåt i morron, men man kan ju aldrig veta. Idag ska vi bada i allafall för nu har vi hittat hundbadet, matte ska ha med kameran, då får ni se snygga badbilder, hoppas jag. Igår kväll spelade matte och husse minigolf, husse vann, så ikväll måste matte ta revanch, då ska vi med och heja. I går var vi på sightseeing på södra Öland. Vi träffade många olika hundar, men mest så är det små hundar som är ute och campar.



Här har vi kommit hem från kvällspromenaden och som vanligt spanade vi efter kaniner och andra hundar, men det hände inte så mycket och som ni ser så somnade Tintin och satt och vingla och ändå ville han inte gå in, han skulle envist sitta där och spana. Idag är det precis ett år sedan Tintin blev överkörd, så matte har skickat bilder och tack till Blå Stjärnan i Göteborg idag. Den här semestern har vi hållit uppsikt på Tintin vill jag lova, till hans förtret.


Campingliv

Hej, det blev inget skrivande igår, vi var på resande fot och det var allt möjligt i vägen. Vi åkte från Löderup till Åhus i förrgår, där stannade vi en natt. De andra badade men vi kunde inte bada för matte och husse hittade inte hundbadet, men det gjorde inget för det var inte lika hett då. Vi åkte från Åhus igår förmiddag och när vi kom till Kristianstad så åkte vi åt höger och Bosse och Maude åt vänster. Vi hamnade på Köpingsbaden på Öland och Bosse och Maude stannade på en camping i Askersund. Han ska ju börja jobba på måndag medans husse har 3 veckor kvar, så han ville inte åka hem än. Det är fyra år sedan jag var på Öland, då var vi i Böda. På den här campingen har husse och matte aldrig varit trots att de varit många gånger på Öland. Det är fint här, det är första campingen som jag har varit på där det står att man ska ha hunden kopplad när den rastas på campingen. Alla andra campingar får man ju inte rasta hunden alls på campingen. Antagligen för att det inte finns så många ställen att rasta på, fast husse har hittat ett bra ställe.



Den här bilden på oss är kanske inte så kul, men vi står och spanar efter kaninen, det är flera kaniner som springer omkring på campingen i mörkret, det är jättespännande. I husbilen bakom oss finns en liten mopp som matte inte kunde säja vad det var, en terrier av nåt slag. Och i en annan husbil finns det en hel chihuahua-kennel, de är säkert 8-10 stycken små skällande minisaker.



Här står vi och tittar på dem. Det är jättevarmt ute vi har varit på promenad i Köpingsvik och efter strandpromenaden, vi mötte jättemånga hundar, tänk att det finns så många sorter. Lustigt!
Det finns ingen badbild på oss från den här semestern än. Det ska vi fixa, säjer matte. Men jag kan visa en badbild på några sälar som jag såg i vattnet i Löderup.



Det var roligt tyckte de, med de höga vågorna. När Tintin och jag badade var det lite lugnare men Tintin tyckte först att det var lite otäckt med vågorna, han är ju så kort, men sen gick det nästan inte att få upp honom ur vattnet. Jag är som vanligt, lagom med allting. Imorse blev det världens åskväder, det blixtra och dundra samtidigt, det var lite ruskigt, det var det allt. Jag såg att Tintin såg lite rädd ut. Åja, säjer matte, du såg inte så glad ut du heller. Ja, ja nu pratar vi inte mer om det. Nu regnar det inte längre och det är fortfarande varmt. Det skulle bli mer åskväder så vi får väl se.


Skåne

Hej igen, nu var det ett tag sen sist. Just nu är vi på en camping som heter Löderups strandbad. Vi har badat varje dag och haft kul. Här är jättefint. Även om det är varmt så fläktar det skönt från havet, så vi mår bra.
Matte, husse, Maude och Bosse hälsar så mycket till Bosse och Birgitta. Ni gjorde vad ni kunde för oss, det tackar vi för. Men det blev alldeles för varmt för oss. Igår var det svalare så de åkte till Ystad och shoppade en stund. Men idag är det varmt igen. Jag har spelat tennis med husse och Bosse.




Det var jättekul Tintin tyckte mest att det var jobbigt, han gömde sej under bordet.
När vi har badat så rullar sej Tintin i sanden så han ser ut som en sandhög och jag ser inte bättre ut, för vi vill absolut ligga i sanden, det är jätteskönt.

 

Här vilar jag ut efter badet i den sköna sanden. Det är dålig täckning här så det tar jättelång tid att komma in på datorn, men jag försöker igen imorron. Hej så länge

Rävar

Nu skrev jag lite fel förra gången. 1500 bilar skrev jag, vilket skämt. 10000 bilar snarare är det som visar upp sej på Power Meet i Västerås. Men nu är vi i alla fall i Ånnaboda. Det är ganska lugnt här och jag har nästan inte kliat mej nånting. Det känns bra. En räv knyckte Tintins och min väska i natt. Eller om det var flera rävungar. De gnagde sönder handtagen på väskan (lite dumma är de, handtagen öppnar inte väskan) och lyckats ta sej in i väskan och äta upp våra hundkex och gnaga sönder påsen med Tintins mat och äta lite av det. Min mat fanns som tur var i bilen under natten. Nu får matte och husse stänga till ordentligt. Imorgon åker vi till Skåne. Matte håller på att städa. Det tycker inte vi är så kul, snart drar hon väl igång damsugaren också. Fy attan!



Här tycker jag att vi ser skyldiga ut både Tintin och jag, särskilt Tintin. Varför, vet jag inte. Matte, det finns ju finare bilder att visa på oss, eller hur? Här är ju Tintin längst fram i bilden och jag kommer i skymundan ju.
Vad du gnäller, säjer matte.


Snart semester

Hej, det var ett tag sen, idag hittade matte laddaren till kameran, hon trodde att hon glömt den utomlands, ha, ha.
Jag har fortfarand besvär med klåda, husse dushar mej två gånger i veckan med ett allergischampo och det har faktiskt blivit lite bättre. Jag ska till hudveterinären den 22 juli. Det fanns ingen tid innan. Vi kan så klart åka akut till djursjukhuset i Strömsholm, men än så länge är det inte så akut. Matte har synat mej med förstoringsglas och läst om skabb, men symtomen stämmer inte. Nu har jag äntligen fått ett fästinghalsband, så nu får jag inga fästingar mer. Det är skönt för de kliade ju också.



Här ligger jag på golvet och ser lite eländig ut, men just nu mår jag faktiskt ganska bra. Tintin och jag badar i sjön varje dag, vi går med matte i skogen och plockar svamp och smultron, vi äter smultronen direkt från plantan. Det är jättegott. Tuva, mattes barnbarn var hos oss tre dagar förra veckan, då plockade vi nästan 2 liter smultron. Vi blev lite myggbitna också, men som Tuva sa så bryr vi oss inte om myggen när vi har så roligt. Matte badar flera gånger om dan och husse badar när han kommer från jobbet, men imorgon jobbar han sista dan, då har han semester. Då ska vi åka till Ånnaboda och hämta husvagnen och åka till Tomelilla i Skåne. Birgitta och Bosse är redan där och väntar på oss. Då ska vi nog äta spättekaka för det har husse sagt. Vad nu det är.



Kolla in öronen på Tintin, matte råkade klippa för mycket på en klo på baktassen så det blöder.
Här är han lite avvaktande. Vad fan ska hon göra nu, tänker han nog.

Här hemma har Power Big Meet börjat, det håller på hela helgen, så det är bra att vi åker imorgon för annars om vi väntar till på fredag så måste vi åka över Dingtuna för att kunna ta oss härifrån. 1500 amerikanare och andra gamla och snygga bilar kommer, plus alla de som ska titta på. Hela campingen här är fullbokad. Vi bor bara 3 km från campingen. Det brukar komma stora raggarbilar till oss och campa nere vid sjön.

Husse håller på att grilla, han brukar grilla korvar till oss också. De ska äta nån stark korv, vi får vanliga.
Matte har packat sina grejer till semestern, men vi då ska du inte packa våra grejer också?
Jo det gör jag imorron säjer matte. Men glöm inte det.



Nej, nu ska vi äta grillat, sen ska husse duscha mej igen. Hej, så länge.



RSS 2.0