Adventsstök

Nu har de tänt upp i huset ska jag säja. Det är stakar och stjärnor inne och granar ute. Röda gardiner och röda mattor, ett par tomtar har kommit fram också. Dom låter du bli, väser matte. Vadå, jag har inte rört dom...än.



Du behöver inte oroa dej, jag har ju min favvo för tillfället, min mås. Matte säjer att det egentligen är hennes mås som hon hade hängde i förtältstaket och att jag har stulit den. Vicken lögn den låg bara där en dag och då tog jag den.



Eftersom inte Tintin fick plats på förra bilden så får han en egen bild, han ser lite besvärad ut men han gillar inte riktigt när man fotar honom och ändå så fotade matte med sin nya smartphone, smart va! Den är ju mindre än kameran, men det är tydligen otäckt ändå.


Dom festar dom!

I helgen var vi som sagt i Ånnaboda, då satt de och gotta sej i klubbstugan med älggryta (som Daniel gjort) och äppelkaka med vaniljsås. Jojo. Men egentligen så visste inte vi det, vi fick vår vanliga mat och fil och pinne att gnaga på.



Så här ser de alltså ut när inte vi är med och de sitter och slafsar i sej, Majlis, husse, Bosse, Maude, Ove, Roland och Anki. Matte fotar som vanligt.



Här fikas det utanför Svenssons husvagn, Maude julpyntar, Anki, Sten, Christer och Rose-Marie tittar på.
Det här var innan vi kom med husse, annars hade ju vi fikat också.



Ja vad gjorde jag då?, jag låg hemma och sov på min fäll tills jag blev rastlös och rev bort en bit. Matte säjer att hon skulle vilja ha en kamera uppsatt så att hon kunde se vad vi har för oss när de är borta. Jo jag tackar jag, detta övervakningssamhälle, det räcker väl med att hon tittar på när man bajar.


Lite smått och gott

Matte åkte till Ånnaboda i torsdags, vi åkte dit med husse igår, jag hade så tråkigt när matte åkt så jag började tugga på fällen som matte köpt till oss. Husse var ju naturligtvis tvungen att skvallra för matte. Det är nog inget riktigt fårskinn sa husse. Jag får försöka laga den eller också köper vi en ny, sa matte. Matte bad husse tvätta mej under hakan för hon tyckte att jag var kladdig, ha, jag kladdig, det var det värsta jag hört. Hon skulle kamma mej men det gick inte för allt kladd sa hon. Det är majsvällingen, du har ju varit blajig i magen igen. I alla fall så badade husse oss igår och klippte mej under hakan så nu är jag fin igen. Åh va mjuka och goa ni är pep matte när vi kom till husvagnen.

 

Här får ni se att jag låter Tintin också ligga på fällen men jag håller uppsikt förstås.



Här visar vi ett av mattes suspekta inköp, hon var på kundkväll på IKEA och kom hem med nya hallmattor gjorda av gamla kelimmattor som sytts ihop. Man kan ju tycka vad man vill men nu ska här inredas tydligen. En av rutorna, den randiga är svårdammsugen, det fastnar mer hundhår på just den rutan, lustigt.
Just nu så ligger matte och Tintin och vilar, jag ska också ta mej en lur. Husse är och handlar med granngubbarna, det ska ju bli höstfest ikväll, vi får ju som vanligt inte vara med.


IKEAfynd

Matte har varit med tanterna på IKEA i Örebro och shoppat, då köpte matte den här fårskinnspläden till mej. Den ska ligga här framför öppna spisen för där tycker jag om att ligga.



Matte undrar varför jag bara ligger med huvet på den, ja den är för liten helt enkelt. Vilket gnäll, säjer matte, du låg ju på hela alldeles nyss. OK då, men det blev för varmt.



Tintin ligger i soffan han, han vågar inte ligga på min pläd ännu, han tror att jag ska bli arg på honom och det blir jag också. Pyttsan, säjer matte, den är lika mycket hans. Jaja, hon har i allafall tagit en bild som mer föreställer apelsinerna än Tintin och han som inte tycker om apelsiner ens. Jag däremot, älskar apelsiner. För övrigt har solen precis kommit fram så nu ska vi nog ut och kratta löv och ge fåglarna mat för första gången i höst, det var ju så varmt den 1 november, men i morse var det bara 2 grader varmt, så nu ska de få mat.

Jag skäller, matte skäller

Igår när vi krattade löv så låg jag och tittade på matte när hon jobbade, trodde hon ja. I skälva verket så spanade jag bort mot vägen och där fick jag syn på nåra misstänkta inkräktare.



Här är jag precis i startgroparna, matte ropar att jag ska stanna, men icke sa nicke, jag rusar iväg och skäller som en hund på de stackarna som går förbi. Matte blir som vanligt förbannad och ropar att jag ska komma, samtidigt som hon vinkar till dom som går förbi. Jag kommer direkt till matte, för nu är ju min mission klar, jag har skällt ut dom, komma här och störa när vi har så mysigt.
Va trött jag blir på dej, skriker matte, skäms på dej!



Ja, jag sitter här och skäms vid mitt älskade gamla äppelträd, här håller jag alltid till, speciellt nu när jag fått skäll.
Jag skäller på folk och hon skäller på mej.



Hon försöker att få mej att titta på henne, men så roligt ska hon inte få, jag tänker sitta här under min korkek och så får hon flänga omkring med kameran hur mycket hon vill. Zetti, titta på matte! Nää du, aldrig!
I ett av hålen i altanräcket står Tintin och begrundar alltihop, det är bäst att hålla sej undan tänker han nog.


Vi krattar löv

Idag har matte krattat, eftersom det var premiär så fick hon naturligtvis ont i ryggen efter tre ihopkrattade högar. Matte, misströsta inte, på´t igen imorron.



Här har Tintin och jag precis sprungit omkring i den fina lövhögen som matte gjort. Men det gör inget, säjer matte, vi tycker ju det är så kul.



Men hopp och hallå, vart tog Tintin vägen, nu blir matte arg på dej igen. Så fort Carl-Åke är på sin tomt så springer Tintin dit i hopp om att få lite godis. Det brukar löna sej. Nej, kom nu Tintin vi ska ju gå in med matte och fika nu.

Ordspråk

Matte, hon kör ofta med ordspråk och ibland stämmer de rätt bra även på oss hundar.
Man ska inte gå över ån efter vatten t ex. det stämmer ju bra, det är ju bara att dricka ur första bästa lerpöl.
Liten tuva stjälper ofta stora lass, det stämmer på matte, det är många tuvor som stjälpt henne.
Här ligger en hund begraven kan matte säja när hon tror att vi gjort nåt lurt. Det är ingen av oss som är dö iallafall.



Bättre skämmas fem minuter än att ångra sej resten av dagen, ja det stämmer bra på oss, det är lika bra att gripa tillfället, det kanske aldrig kommer igen.
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket, tyvärr så stämmer det alltför ofta på oss.
Den som spar han har, stämmer på mej, jag spar gärna benet som jag får och sen kan jag springa och glassa framför Tintin när han har ätit upp sitt.
Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Det stämmer på Tintin, hans liv består bara av väntan på nästa mattillfälle.

Vi kan väl avsluta med, bättre fly än illa fäkta, det har ju egentligen inte med mej att göra, jag skulle aldrig fly, dessutom fajtas jag nog rätt bra, här är det nog Tintin som är den lilla fegisen. 




RSS 2.0