Vad ska man hitta på för skoj.



Varför står du där och smyger för Tintin? Jag smyger inte, jag kollar bara runt lite. Jag tycker att det krafsar konstigt under altanen. Det kanske är en katt. Ja, då blir den inte långvarig, det ska jag se till.



Vad gör du där då? Jag tror att katten gick upp här, men jag vågar inte gå upp här, det är för brant.
Jag ser ingen katt där, den måste ha gått nån annanstans. Ja, kanske det. Har du ingen jaktlycka idag? Nä. Kom så går vi in och fikar, det tycker ju du är mysigt. Mmm.

Husse och Zetti ställer till det



Nu har matte fått fnatt, det är nåt missfoster som hänger i taket, hur nu husse lyckades sätta upp den.
Han höll på att avlida, för han var tvungen att passa på att tvätta fönsterna samtidigt och då hände det. Stegen gled undan och han blev hängande i fönsterkarmen. Som tur var lyckades han missa stegen när han släppte taget. Jag undrade förstås vad han höll på med, men som vanligt brukar jag inte bry mej. Han berättade inte det för matte, hon var i Ånnaboda. Det var matte som upptäckte att en kruka var krossad på fönsterbrädan.
Vad har hänt här, frågade hon, och då var han ju tvungen att berätta.



Det är spännande att vara hund i den här familjen. Det händer alltid nåt. Idag gick vi på gärdet och när vi var nästan hemma träffade vi en blandras som matte tyckte var jättefin, den var 15 månader. Jag skulle naturligtvis sätta den på plats så det blev lite råkurr. Du behöver inte tala om hela tiden vem som bestämmer, klagar matte. Det är pinsamt. Vadå pinsamt, hundar gör så. Nej det gör de inte alls det, nästa gång får du inte hälsa alls, din marodör.
Jaha, tänker Tintin, nu håller de på och käftar och bryr sej inte nåt om mej.


Vaccination och ispromenad

Idag var inte matte glad. Vi var till djurkliniken och vaccinerade oss, för vi ska vara på Härkeberga vecka 10 när matte och husse är i Sälen. Vi vaccinerade oss mot kennelhosta. Det blev bara ett stick var. Den andra vaccinationen som man gör vart tredje år, ska Tintin göra nästa år och jag om två år. Men kennelhosta måste man göra varje år. När vi kom dit så var det en collietik där, mums tänkte jag och ville gå fram till henne, men då började matte konstra. Nej, Zetti, nej Tintin, höll hon på hela tiden, då drog vi så mycket vi orkade bara för att reta henne. Vi vet att hon inte vill visa sej arg bland folk, men jag kunde riktigt höra hur hon väste, djävla hundar!
Sen skulle vi vägas, då hjälpte sköterskan till och höll i en av oss under vägningen. Det var ju snällt, tyckte matte.
Jag vägde nästan 44 kilo, det tyckte matte var bra, men Tintin vägde drygt 18 kilo och det är fortfarande ett par kilo för mycket, förra gången vägde han 19. Matte var inte arg på oss sen, hon orkar aldrig vara arg länge.



Nu har vi varit på promenad på sjön i solen, isen är nästan 50 cm tjock, så man behöver inte vara rädd, men matte är lite skraj i alla fall. Vi såg en grupp hjortar på isen och ett par skidåkare, det var tur att Tintin var kopplad för han ville springa till dem. Här har vi kommit upp till våran badbrygga, man kan nästan inte tro att
vi badar här på sommaren.



Kom nu går vi hem matte, Jag vill vila, det har varit en jobbig dag. Först så klippte hon klorna på oss och sen så kammade hon oss, bara för att vi skulle vara fina hos djurdoktorn. Spel för gallerierna, tycker jag.
Vadå, jag målar mej ju när vi ska åka nånstans, man vill väl se bra ut, säjer matte. Ja jag ser då ingen skillnad, var målar du då nånstans?


Skogspromenad

Idag är det soligt och skönt, det börjar bli ljust på mornarna nu också. På tisdag nästa vecka är det vår, det har matte sagt. I tidningen idag frågade de folk när de tror att våren kommer, många gissade på april. Det är väl inget att gissa på, sa matte, våren kommer 1 mars varje år, varför är det en vårmånad annars. Sen om det är snö kvar eller inte har väl inte med våren att göra. I så fall är det vinter på midsommar för det har faktiskt snöat då ett år. Nu ska vi ut på eftermiddagspromenad, jag tror att hon väljer skogen idag. Bra val tycker jag, för jag har ett ställe där som det är mycket rådjursskit. Dit ska vi inte gå, gnäller matte. Nähä!



Jamän, kom då Zetti! Matte, nu jagar han skuggor igen. Säj åt an, vet ja. Vi ska ju gå i skogen.


Koglädje



Här kommer jag och bär på favoritgosedjuret, kossan. Matte har lagat den, jag bet ju sönder den för nåt år sen och matte lovade att laga den och nu är det äntligen gjort. Jag är så stolt, det syns på hållningen och svansen.
Jag  är på väg till husse som sitter i soffan. Han kommer att bli imponerad.



Kolla husse, har du sett va fin! Den har ju en konstig kropp för att vara ko, men det gör ingenting. Nu förstår nog matte att hon ska laga sakerna snabbare, när hon nu ser hur glad jag är.



Jaha, är det så man ska göra för att få uppmärksamhet, då biter jag sönder måsen.

Bryggmöte

Igår förmiddag fick vi vara på övervåningen för att matte och husse hade bryggmöte. Ni svansar bara runt hela tiden så det är lika bra att ni är där uppe, sa matte. Jättedåligt förslag, tyckte jag. Det finns både allergiska och hundrädda personer med, så det är inget att snacka om, sa matte bestämt. Dessutom hårar du så väldigt, Zetti.
Jag, hårar jag? Varför just jag? Ja Tintin hårar ju inte, så det måste vara du. Ha, jag har nog fått dina långa hårstrån i munnen flera gånger faktiskt, så du ska inte säja nåt matte. Sätt upp håret i den där löjliga grejen som du köpte på mässan, så slipper de få hår i kaffet. Va sur du blev nu då, Zetti. 



Nu har alla gått och vi fick komma ner igen, här har jag lagt mej i soffan, jag såg nog ut som om jag frös för matte la en filt om mej. Det var faktiskt skönt att bli lite ompysslad. Men det är klart, hon hade väl dåligt samvete för att vi var tvungna att vara där uppe i ett par timmar.



Usch matte, va du fjäskar för den där gnällspiken. Filt, ha! När fick jag nån filt över mej. Pjåsk är vad det är.
Men snälla Tintin, är det nån som vill att man pjåskar så är det väl du! Du har ju lyckats bli mattes lilla gullegris, och det fattar jag inte hur du lyckats med.



Ni är ju mina gullegrisar båda två och nu ligger ni ju så nära varandra som det går, ni gillar ju varandra, eller hur?
Jo det gör vi ju, förstås.


Lite skitsnack

Idag är det kallt, 13 minus när vi gick och hämtade Cesar, men solen sken så det kändes skönt i alla fall.
Cesar har ingen päls mellan trampdynorna så det fastnar inget på honom men vi har massor med päls, så matte får lov att ta bort isklumpar varje gång vi varit ute och ibland även medan vi är ute. Tintin kan ta bort sina själv men jag ställer mej bara och lyfter på tassen så kommer matte och hjälper mej. Du är inte tillräckligt smart Tintin.



Här väntar vi på matte, hon är ibland såå låångsaam. Ni ser ju på Tintin, han är klart skitnödig. Och mycket riktigt innan vi hann ut genom grinden hade han lagt en mäla på tomten. Han får skylla sig själv, sa matte, han har inte gjort nåt sen i går förmiddag. Inte ens i morse. Det hindrade honom inte från att göra det en gång till, i skogen.
Jag avhöll mej från dylika aktiviteter. Och varför gjorde inte du nåt då, undrar matte. Ja, det kan man ju undra.



Nog med skitprat. Det är två grejer som ska bort på den här bilden. Gissa vilka?
Inte så svårt om ni frågar mej, cykeln och skidorna, mattes förstås. Cyklar hon? Nej! Åker hon skidor? Nej!
Jag ska åka skidor, vilken dag som helst nu, och cykla ska jag till våren. säjer hon. Den står bra där den står.



Den här bilden är tagen för 1 år sedan, den 2 mars, matte hade precis köpt sin nya kamera. Det är ingen skillnad på idag. Det ser precis likadant ut. Solen skiner och mycket snö. Jag ser dessutom inte en dag äldre ut än då.


Cesar

Hej, det är jag som är Cesar, jag är 11 år snart 12. Jag är hos min dagmatte på dagarna när matte jobbar.
Zetti och Tintin är mina kompisar, numera. Det var inte så lätt i början, eftersom jag är äldst, så tyckte de att det inte var så kul. Tintin var dessutom lite rädd för mej och Zetti förlorade sin ledarstatus. Men nu är allt frid och fröjd. Zetti gör sällskap med mej när vi är ute på promenad, annars brukar han sticka iväg på egen hand.



Jag tycker om att sova, jaga harar och katter, men jag orkar inte springa så fort så det är ingen fara för dem.
Tintin springer ju fort och han får ändå inte tag på dem. Jag skrev sova först för jag gillar att sova och dessutom snarkar jag tydligen. Det kan ju inte jag höra så det gör ju inte mej något.
Nej nu ska Zetti få tillbaka datorn. Jag ville bara visa honom att jag också kan, så det så.



Ja nu fick han lite egen tid, men nu räcker det tycker jag. Lite gästspel då och då gör väl inget men det
får inte bli för ofta säjer jag bara. Du är bara rädd att nån ska bli bättre än dig, säjer matte.
Det är jag väl inte men det är väl min blogg, det är ju jag som bestämmer, eller hur.
Jovisst.

Idag har mormor, V och hans mamma varit här och fikat, och då fick inte Cesar följa med, han sov tydligen.
Och så glömde matte oss, vi fick inget fika. Katastrof! Ni sa ju inget, försvarade hon sej med. Sa och sa, vi kan väl inte prata heller. Ni ska få när husse kommer hem, han har köpt hundkex, säjer hon för att komma undan. Men så lätt går det inte. Nästa gång hon åker hemifrån kanske jag biter sönder nåt för henne.


Jag och Tintin busar i snön

Igår var det ju alla hjärtans dag, då skulle jag ju ha skrivit men matte tänkte inte heller på det, jag fick inte ens en kram. Idag snöar det samtidigt som solen skiner, nu ska vi ut och leka.



Släpp ut oss matte vi ska busa. Ska det vara så svårt, det är ju bara att öppna dörren vet ja.



Trängs inte Tintin! Jo, jag vill komma först. Du ser ut som en fladdermus, säjer matte.
Gör jag, alltid klankas det på mej!


 

Nu har jag övertaget minsann. Nej du, om du landar på mej så hugger jag underifrån.




Du ska inte tro att jag är rädd för dej, passa dej så att jag inte visar mina huggtänder,säjer jag
De kan ju inte vara mycket att ha, du börjar ju bli gammal.
Du ska få för att du sa gammal.



Nä, nu kör han igång med propellern, då får jag sticka huvet i snön en stund. Ruskigt!



Anfall är bästa försvar, vi är i alla fall överens om en sak, öronen är åt samma håll.
Här ser du ju inte klok ut, Tintin. Är det månne ditt rätta jag som skiner igenom.



Vadå gå in! Varför måste vi gå in när vi har så kul, det är alltid så, när man har som roligast kommer
matte och säjer att vi måste gå in. Vad ska hon göra nu då tro, åka och handla eller nåt annat tråkigt.


Äntligen är matte hemma

Matte kom hem från Ånnaboda, äntligen. Jag har saknat henne så mycket så jag tuggade sönder ett foto av henne som låg på hennes skrivbord och så tuggade jag sönder en kartong. Du är knäpp sa matte, men jag älskar dej i alla fall, sa hon. Bra va! Matte säjer att hon har saknat oss men det kanske bara är som hon säjer, hon kanske njöt i fulla drag utan oss. Det vet ni väl att jag längtar efter er jämt, men lite skönt var det allt, säjer matte.



Här ligger jag och vilar mej, nallen är med för säkerhets skull. Du ligger ju mitt i vägen, säjer matte. Än sen då, du får väl kliva över, eller hur?



Och här ligger du i vägen, nu inser jag hur skönt jag hade det i Ånnaboda utan er, säjer matte.
Du ljuger, du grät dej säkert till sömns, säjer Tintin.


Lek med boll

Igår lekte vi lite på tomten, vi hittade en boll som vi ville ha båda två.



Jag var här först, sa Tintin förstås, men jag är ju störst och äldst så jag bestämmer, eller?
Du är alltid så bufflig, säjer Tintin.



Ha ha, du kan inte ta den, ha ha ha. Jag skiter i din jäkla boll, du kan behålla den.



Ni kan väl leka tillsammans med bollen, säjer matte. Var fick du luft ifrån, frågar jag. Lägg dej inte i hur
vi leker, eller hur Tintin? Jag tror att matte tycker synd om mej för att jag är liten. Tror du det?


Nu är det snart vår, säjer matte.

Idag när vi skulle gå på promenad träffade vi Carl-Åke och Nelson, som har blivit en stor kille nu. Vi är som vanligt lite ointresserade, vi är antagligen för gamla. Det säjer i alla fall matte. Tintin fick syn på en katt, Busan, och började yla som en varg mot skyn. Han lät jätterolig, sånt gör aldrig jag. Jag har nog aldrig ylat, jag.



Då vet du inte vad du går miste om, ska jag säja, det är jätteskönt att låta känslorna ta över och yla allt man kan mot skyn. Prova ska du se, säjer Tintin. Nej jag är nog inte funtad så, jag är lite lågmäld och försynt jag. Du är nog närmare vargen en vad jag är, du Tintin. Hur ska ni ha't, ibland är jag varg och ibland är jag räv. Jag är faktiskt en hund och inget annat, så de så.  Nu får ni sluta tjabbla, säjer matte.



Det här är en bild på mej från i höstas, nu ser jag inte ut så här, för matte har klippt mej i ansiktet så att jag ska se bättre och så har hon ansat skägget och öronen, bild kommer senara, när matte behagar ta fram kameran.


Nyår

Vi firade nyår i Ånnaboda och på dagen åt vi nyårsmiddag i förtältet, vi fick vara med förstås.



Här håller jag på att flirta in mej hos Ove, korv-Ove som vi kallar honom eftersom han brukar
sticka åt oss en korv då och då.



Här försöker Tintin få nåt ätbart av Christer, det är bara det att efterrättsskålarna är tomma, men det ser ju inte
Tintin.



Här har Bosse och jag ett litet snack. Det var en trevlig nyårsafton så det gjorde inget att de var borta på kvällen.
Att matte blev sjuk och kom hem före 11 (nån släng av magsjuka) och fick skåla i vatten vid tolvslaget är en annan femma.


Soligt

Idag sken i alla fall solen, så idag satt vi ute och fikade, ja vi satt ju inte förstås, Cesar låg på en dyna och vi sprang omkring som yra höns, som matte sa. I helgen var vi i Ånnaboda, det var jättemycket folk där och många hade hundar med sej. Matte och husse tyckte att vi var jobbiga som bara skulle nosa hela tiden, Tintin fick de släpa på, han hade tungan hängande som en slips, det var löptikar, fast jag blir inte så knäpp av löptikar, jag nosar bara och så springer jag till nästa. Du blir visst lite knäpp när du träffar tikar även om de inte löper, säjer matte. Kommer du ihåg när vi träffade den där goldentiken som var så liten och söt, ni var lika gamla, förresten.
Då började du sprätta med bakbenen, det brukar du ju aldrig göra annars. Du såg lite löjlig ut faktiskt.
Jag tror inte att tiken tyckte att jag såg löjlig ut, matte är så okänslig ibland.



Här ligger jag på sängen och vilar mej, det är jobbigt att nosa. Hur ser du ut? undrar matte, vad har du för frisyr?
Hon ska jämt anmärka, jag tycker att jag är snygg jag.




Veckan efter jul såg det ut så här utanför husvagnen. Det är rätt mysigt att boa in sej i snön. Vi gillar att vara i husvagnen, men det är roligt att vara hemma också.

Bus i snön

Nu har jag inte bloggat på ett tag, matte hade ju tappat bort kamerasladden, men nu är den återfunnen, som vanligt på ett konstigt ställe. Idag har vi gått i kohagen för första gången i vinter, på vissa ställen är det barmark, speciellt där solen har legat på. Det känns konstigt att gå där det inte är snö. Matte fick vårkänslor.
Idag fyller Tommy 40 år, matte skulle ringa till honom 10.33 när han är född, då hittade hon inte mobilen, för där har hon numret, ja se mattar. Nu ska matte gå och hämta Cesar, matte är ju dagmatte till honom, men han ligger gärna och sover på förmiddagen så hon hämtar honom först vid lunch. Han blir ju 12 i år, så han sover mest, men han tycker om att busa i snön han också



Här är det action ska jag säja. Ni ser väl Tintin där under Cesar.



Men det gick bra husse kom och styrde upp det hela.



Det här är ju taget en dag som det snöade rejält och det har det ju inte gjort på några veckor. Men det är kul att leka i snön.



T o m Cesar tycker att det är roligt i snön, även om han gillar värme mest. Lilla V i bakgrunden.
Här ser inte Cesar så gammal ut men han har blivit lite grå på nosen och så är han lite stapplig ibland när han går.



Här ser det ut som om jag blir jagad av en räv, men det är faktiskt bara Tintin. Det ser ut precis som om
han skrattar, och det är ju jättekul i snön.

Men idag är det 1 grad varmt och snön smälter och det blir lite halt så det är inte lika kul att leka ute nu.


RSS 2.0