Vi fick inte träffa Loppan

Hej, idag har det varit städning nere vid bryggan, Loppan var där sa matte. Loppan är en bordercollietik. Jag hade velat vara där men matte tyckte inte att vi skulle ränna omkring och vara i vägen. Har ni hört, skulle vi vara i vägen, Loppan då, hon var minsann inte i vägen. Tintin kan ju inte hålla sig kvar hos oss hela tiden och du springer ju bara ner i vattnet, säjer hon. Dessutom skulle ni ha nosat Loppan där bak hela tiden, det är ju inte så trevligt för henne. Du kan väl inte veta vad som är trevligt för oss hundar heller, kan du, va?



Här är vi på altanen och begrundar vårt öde, det borde ju finnas en hundombudsman som kan ta tillvara ens intressen. Vilka intressen skulle det vara då, frågar matte. Ja, men tikar så klart! När det finns möjlighet att träffa dem så borde man ju få göra det, eller hur? Jaha, så jag skulle ha gått hem och hämtat er och så hade ni sprungit omkring och jagat den stackars Loppan. Stackars och stackars, det är inte ofta hon får träffa en sån snygging som jag.

Nu har vi precis ätit, husse är i Ånnaboda, han ska snickra lite där. Matte sitter i solen på altanen och latar sej.
Det är skönt när hon inte hänger över axeln hela tiden. I morron är det Mors dag, min mamma hette Dfrgy's Kajsa, hon finns inte mer, Tintins mamma heter Hovrikets Queen Bouvet. Fast vi firar matte förstås. Det gäller ju att hålla sej väl med den som föder en, eller hur?


Tänk att man inte får skälla på sin egen tomt

Vi försökte vara ute på tomten efter att matte betalat räkningar och gjort annat tråkigt inomhus, men det var så mycket mygg så vi ville gå in, vi har aldrig haft så mycket mygg förut. Det är mycket av allt, myggor, fästingar och mördarsniglar, fast de sista har inte kommit till oss än, de avancerar 50 m närmare för varje år. Just nu är de ca 500 m från oss. Matte är inte så orolig för det, det finns värre saker i världen, säjer hon.
I dag kom två gamla damer med en liten hund och gick utanför på vägen, men de stannade när jag skällde till och så vågade de inte gå förbi. Matte fick ta in oss i huset, så att de kunde gå förbi, då ändrade de sej och vände.
Vart de kom ifrån vet vi inte, antagligen med bil och så har de stannat vid kajen och ska gå på en skön promenad med den lilla hunden. Va trodde dom? att jag skulle hoppa över staketet och anfalla den lilla. Nej, håll er i stan, kärringar. Men Zetti då, de måste väl få gå här om de vill, säjer matte. Jo men jag mena bara att om de är rädda för mej så behöver de inte komma hit, så de så.



Här står jag och spanar efter tanterna. Nästa gång tar jag inte in er, säjer matte, nån måtta får det väl ändå vara.
Nu ska vi gå ut igen för nu skiner solen och då håller sej myggen borta.



Och vad är det här då? Jo jag bara undrar varför du skällde, du skrämde ju bort hunden som jag ville hälsa på.
Du ska alltid mopsa upp dej. Nu fick ju inte jag se vad det var för en liten gynnare. Jag hade kunnat hoppa över häcken och sprungit ut genom grannens infart, men då hade matte blivit förbannad så det var inte att tänka på.
Zetti, du får helt enkelt skärpa dej nästa gång.



Det var ju pinsamt. För att byta ämne så visar jag en bild på vårt gamla äppelträd. I år blir det massor av äpplen.
Förra året blev det ingenting nästan. Det tyckte matte var skönt för vi gör inte av med såna mängder äpplen.
Det är ett gott äpple, Åkerö heter det, det tycker vi också om, men vi får inte äta några kart, säjer matte.


Under parasollet



Vi har precis varit på promenad runt sjön och matte har placerat oss framför husvagnen under ett parasoll.
Ha, var är skuggan kan man undra? Vi kan inte ligga på gräset för det är nyklippt så då blir vi gröna, säjer matte.
Till slut gick jag in under husvagnen och la mej.



Efter att jag vällt ut vattenskålen två gånger och gäspat ljudligt fyra gånger så fick vi äntligen gå in och lägga oss och sova. Vi brukar sova lite efter långpromenaden, men det är inte så lätt att göra ute när det är så mycket att titta på. Och så kommer det folk förbi med eller utan hundar. På bilden gäspar jag för fjärde gången så att matte skulle förstå att det här duger inte.


I Ånnaboda

Hejsan, idag är det bara 7 månader kvar till julafton, tiden går fort. I går la husse in mattan i förtältet och ställde in alla möbler, nu fattas bara bordet. Det är skönt att ligga på mattan istället för det halkiga golvet. Vi ska snart ut och gå med matte, kanske går vi runt sjön, jag vet inte riktigt, vi får se vart matte för oss.



Medan matte åt frukost, väldigt långsamt tyckte jag, så satt vi och tittade längtansfullt ut genom fönstret. Men herre gud, jag ska väl få äta frukost utan att behöva stressa, gnäller hon. Jag ska påminna henne nästa gång jag inte äter på en gång. Ät nu, ät nu, tjatar hon.



Vi samsas så bra, Tintin blir inte alls irriterad när jag hänger över honom så här. Nu börjar matte visst bli klar så vi kan gå ut nån gång, vädret är ju strålande.


Det var ett tag sen

Hej igen, jag har tagit paus i några dagar, vi har inte varit inne så mycket. I natt regnade det äntligen, det var så torrt innan, så det behövdes. Men nu skiner solen igen, det blir säkert potthett i dag igen. Potthett brukar husse säja, jag vet inte vad han syftar på, men det är säkert nåt bra. Idag ska vi åka tilll husvagnen en sväng, husse ska lägga in en matta i förtältet. Vi stannar nog till måndan, vi får se.



Här halvligger jag i soffan med mitt stora ben som jag fick av faster och farbror i mars. Jag gnager inte på det, men jag tycker om att bära omkring det då och då. Tintin får sitt ben också ibland, men han gnager i alla fall på sitt. Om jag ska gnaga så ska det vara små ben, de tycker jag bäst om. Nu har håret börjat växa för ögonen igen så matte måste klippa annars ser jag inget snart. Men kolla in pipskägget, är inte det lite fräckt va!



Jag ska väl visa en bild på Tintin också, det brukar bara vara söta foton på honom men här ser han ut som vilken
byracka som helst, inte till sin fördel precis. Varför måste du alltid klanka på Tintin, du är väl inte avundsjuk, frågar matte. Varför skulle jag vara det, på den där?

Igår var matte och husse på fest hos Göran och i förrgår var matte på fest efter att hon spelat golftävling. Det är mycket festande tycker jag. När får vi gå på fest tro?


Det är så härligt att gå i solen

I dag satt matte ute och åt frukost, det är första gången, nu kommer hon att sitta ute oavsett väder. Hon var och spelade golf igår och på fredag är det dags igen så nu måste hon träna i veckan. Vi gick inte på nån långpromenad för matte var lite seg i benen. Men vi sprang på tomten istället.



Här kommer jag galopperande i full fart.



Och här kommer Tintin och jagar efter mej. Det går så fort så matte hinner inte med med kameran.



Efter buset så gick Tintin och la sej i skuggan på altanen, men jag la mej mitt på gräsmattan och bara mös.
Tintin kom, det är jätteskönt i solen! Nä, ligg du där och få solsting.



Jag går in bakom fåtöljen här. Matte rulla ut markisen så det blir skugga, tack! Förresten, är det inte fika snart?


Gräsklippning

Idag har husse klippt gräset, och då passade jag på att rulla mej lite. Det är liksom speciellt med nyklippt gräs.
 


Det är ju ganska pinsamt att hon ska fota mej nu också. Ta på husse istället.



Här har han bara lite kvar, det tar en dryg timma att klippa hela gräsmattan. Matte sprang ut med vatten till honom när hon tyckte att han höll på att säcka ihop.



Det blev ganska fint, som ett salsgolv, vad nu det är för nåt. Matte har legat på alla fyra och rensat i rabatterna.
Vi har varit ute precis hela dagen utom när vi åt, Tintin ligger i skuggan på verandan, han tycker att det är för varmt. Idag känns det som sommar.

Lite småprat

Lill-husse kommenterade inte mitt fruktansvärda trauma med strykjärnet, men jag kan förstå det, man vill liksom förtränga såna otäckheter även om man inte varit med om de själv.
I morse fick matte väcka oss, klockan var över halv sju. Vi var jättesega, inte var vi så intresserade att promenera heller. Det åskade tidigt i morse vid halv fem. Det hörde inte jag, sa matte. Nä men vi gjorde det, och husse gjorde det men matte sov som en stock. Jag är som ett barn, ju mer väsen ju bättre sover jag, säjer hon. I går var de och köpte möbler till förtältet och tittade på heltäckningsmatta. För övrigt var vi ute hela dagen, det småregnade då och då. Nu ska vi ut med husse och nu spöregnar det, så vi kommer att vara både skitiga och våta när vi kommer hem.



Här ligger jag så tjusigt och poserar, det finns inte många som är så snygg som jag, faktiskt.



Vad snackar han om. Snygg, jo ni skulle se när han ätit filmjölk eller kex, han kan inte slicka rent sej som jag, utan matte och husse får torka. Matte får ofta klippa bort hoptorkade grejer under hakan. Snygg, ha!

Tintin, var fick du luft ifrån din lilla inställsamma rackare?

Du kan då ställa till det, säjer matte

Nu var Lill-Husse nästan lite oförskämd mot Elina, säjer matte. Hon kan ju i allafall skilja på skuggan av en fjäril och själva fjärilen. Jag har svårt för det. Det är nästan roligare med skuggan. Men om han menar fantasin så kan det stämma, för jag fantiserar väldigt mycket. Men det är rätt som han skriver om Tintin, han tänker bara på sej själv. Jo tack, säjer matte, när jag har ramlat i skogen så går ni bara omkring och nosar och tänker på er själva och jag ligger där och kanske gråter en skvätt. Man kan väl skilja på krokodiltårar och riktiga tårar, säjer jag då.



Här ligger jag och suger på en tom toarulle, en av mina favvisleksaker. Ibland stoppar hon in nåt gott i dem, men jag gillar dem som de är. Hon brukar ställa toarullen på korgen inne i badrummet, så jag går bara in och hämtar den. Ibland står det ingen där, då blir jag lite snopen faktiskt. Fortfarande håller fästingarna sej borta med den där manicken men det höll på att gå åt h-vete igår med den.
 
Matte hade inte tagit av mej halsbandet när jag skulle äta, så den där fästingmanicken fastnade i matställningen, som vällte och allt vatten i vattenskålen hälldes över Tintin som stod bredvid och åt, maten föll ut över hela golvet. Jag blev rädd och sprang ut, på vägen fastnade jag med huvet i strykjärnssladden som hängde ner  i en ögla från strykbrädan. Matte stod på altan och fick se mej komma ut i panik med strykjärnet slängande om halsen. Fatta vilken panik. Det ska då alltid hända nåt när du är inblandad, gnäller matte.
Det var inte jag som glömde ta av halsbandet, det var inte jag som inte hade ställt undan strykjärnet, så det så.
Stackars dej, klämde hon fram med i alla fall. Sen såg jag att hon gick och kolla om det blivit märken efter strykjärnet. Hallå, hon skulle väl kolla mej först om jag hade fått nåra skador.

Jag gick in igen och åt upp min mat direkt från golvet plus att jag åt upp Tintins mat också, han hade inte hunnit äta upp han heller. Det är väl första gången som du äter upp hans mat, sa matte.


Elina

Idag är Elina hos oss, hon är lite förkyld, just nu så sover hon, men hon har varit rätt så aktiv tidigare idag. Ätit 3 glassar före maten t ex. När matte skulle på promenad med oss fick Elina sitta i vagnen. Det var skönt för henne för vi går ju så fort och hon mådde inte så bra, men jag tror att hon var mest trött, för sen pigga hon på sej och hjälpte matte att rensa ogräs.



Här har hon precis ätit frukost och tittar på en film. Jag försöker få lite uppmärksamhet.



Och här vill Tintin ha uppmärksamhet. Hit med glassen jänta, ser han ut att tänka.
Han fick slicka av glasspinnen på slutet. Det visste inte jag, annars hade jag också velat ha en slick.
Det man inte vet har man inte ont av, heter det ju.


Trädgårdstisdag

Idag har mormor flyttat ut till landet, matte hjälpte henne. Och så har matte jobbat i växthuset, hon har planterat tomater, gurka och paprika. Husse kommer hem i morron, det är skönt för matte tycker att det är lite slitigt att gå alla dygnets promenader med oss. Jag hinner ingenting, gnäller hon. Ibland skulle det vara skönt att ha en hund som man kunde bära omkring i en väska, säjer hon. Knäppismatte. Hon som tycker att även chihuahua ska röra på sej själva och inte bäras omkring som dockor. Eller ha kläder på sej, små skinnjackor, spetsblusar, mössor och t o m skor. Tänk om jag skulle gå omkring i sånt, ha! Visserligen ska matte köpa regnvästar till oss, men det är en annan sak, och för hundar som är frusna finns det varmare västar och så finns det gummiskor som man kan ha om man skadat tassen. I och för sej, om matte köper ett sånt där halsband med diamanter på så säjer jag inte nej.



Här är jag ute i terrängen och bökar omkring. Kom ner därifrån, säjer matte, det är ju massor med slånbärstaggar där, dessutom finns det ormar där. Jag känner inga taggar, jag ser inga ormar, jag är ju smidig som en katt ju. Nu har vi fikat, vi var faktiskti inne och fikade idag, men nu ska vi gå ut och plantera purjolök som matte köpt. Det såg ut som gräs så jag tänkte ta ett bett, Neeej, skriker hon då. Det är väl inget att hetsa upp sej för, tycker jag.


Vårt nya tält



Så här ser vårt nya tält ut. Ser ni Tintin och mej, vi står där inne och glor. Matte håller på att packa för vi ska snart åka hem. Husse ska spika en brädkant runt hela tältet och så ska han bygga en liten altan vid dörren.



Så här ser det ut inne. Vi ska lägga in heltäckningsmatta (en hundvänlig) och nya möbler. De här kan vi ha ute och när vi åker ut på vägarna, för de går ju att fälla ihop. Och så ska matte hänga upp gardiner. Sen är det klart.
Det är stort för oss att vara på om det är dåligt väder ute. Nej nu ska matte äta lunch, då brukar vi alltid få nåt gott vi också.

Matte föll som en fura

Matte ramlade igår eftermiddag efter städningen, när vi var ute och gick. Som vanligt så snubblade hon på en rot.
Till en början hade hon lite ont i axeln och en hand, men i dag har hon ont i bäckenet, säjer hon. Hon ramla för några år sen och slog sej illa och varje gång hon ramlar efter det så kommer det onda tillbaka. Mest synd om oss för nu kan hon inte gå några långpromenader på ett tag. Det går över säjer hon, jag ska ju spela golf på söndag, då måste man ju gå i flera timmar. Matte gick och la sej kl 9 redan. Jag är lite piggare, jag har suttit och spanat i fönstret på Anders tomt, där håller de på å grejar. Och så var Emil där, schäfern. Spännande värre.
Det blir ingen bild nu, matte har som sagt gått och lagt sej, hon brukar hjälpa mej med det.  Jag tror att jag också går och lägger mej nu, Tintin sover redan, det hörs tydligt, han drömmer nåt.



Hoppsan, där dök det upp en bild, konstigt! Det är jag när jag äter frukost. Om matte hade hängt över axeln så hade hon sagt att det där är ju hennes frukost. Förresten vem gillar keso, äpple, kanel och mussli eller vad det heter?


Gärdsmyg

Fortfarande fästingfritt, jag förstår inte hur såna där manicker funkar. Det kröp ett par på mej i morse, men det har inte suttit fast nån än. Matte ska vaccinera sej i fästingbussen när den kommer. Vi ska ju åka till Tomelilla i sommar och där finns det mycke fästingar. Idag gick vi på gärdet där vi såg svanen. Jag sprang ända längst bort innan jag kolla var matte var. Då hade hon gått tillbaks, och så ropa hon på mej. Det var säkert 4-5 fotbollsplaner till matte, jag galoppera hela vägen till matte och Tintin. Det var riktigt skönt att få sträcka ut som en häst över vidderna. Om Tintin var avundsjuk? Vi har liksom olika intressen, han hade nosen i backen hela tiden så han märkte inte ens att jag var borta. Han brukar alltid rusa runt som en idiot på tomten när vi kommer hem, så det går ingen nöd på honom.



Han får vara lös på gärdet han också med kopplet slängande efter sej. Han fattar inte riktigt att han
är lös då.



Det är inte så stor skillnad på hundar och katter, sätt lite prickar på mej, så ser jag ut som en gepard eller nåt.
Visserligen lite främmande på våra breddgrader men i alla fall.
Nu ska matte börja packa, vi ska åka till Ånnaboda, det är städdag imorron. Husse ska till London i helgen. Vi tar inte med oss datorn, vi har inte tid med den.  Vi ska jobba.


Fästingtider

Idag har matte planterat växter som hon fått av mormor. Vi har sprungit omkring på tomten och så har vi tittat på när de håller på och gräver med en stor maskin på Anders tomt. De ska bygga ett hus där. Vi fick var sin tom toarulle med godis i, antagligen för att vi skulle hålla oss sysselsatta så att matte fick vara ifred. Var det inte kul då, undrar matte. Jovars. Matte har handlat en manick som jag har på halsbandet. Den ger ifrån sej ett ultraljud som håller fästingar och loppor borta. I morse när vi hade varit på promenad så plockade hon bort två (fästingar alltså) som satt fast och åtta som kröp omkring i pälsen. När vi kom hem efter promenaden på eftermiddagen, också den i skogen, så hittade hon inte en enda. Den där manicken kanske hjälper. Matte köpte en till sej själv också (som är gjord för människor alltså). Hon har den i bältet. Tanten i affärn sa att hon använder den på sina hundar och det funkar till 97 procent och det är väl bra kan jag tro. Jag tål ju inte de där giftiga halsbanden från apoteket.



Ofta lägger jag in bilder som inte passar ihop med texten, men så här låg jag när matte kollade fästingar på mej.
Lite lustigt är det. Jag vet inte vad du liknar här, säjer matte. Här kan man faktiskt se att jag inte har hämtat mej ännu efter magsjukan. Men jag håller på att äta upp mej.



Och här ligger Tintin utanför grovköket på sin filt, han väntar på att få mat, det är hans väntefilt. Att svansen pekar upp är för att han viftar på den, förväntansfullt. Snälla matte, lägg ifrån dej kameran och ge mej mat, jag svälter.

Hemmagrejer

Igår kväll kom Carl-Åke och Birgit till oss för att gratta husse. Som vanligt fick vi inte sitta i soffan. Visserligen hoppade vi upp i knät på de, senare, men det är väldigt strikt innan, ska jag säja.



Här ligger vi och väntar på att de ska komma, Tintins öra är bakvänt för jag har gjort rent det.



Här förmanar husse oss, för vi tänkte hoppa upp i soffan. Det är inte så lätt att veta när man får och inte får vara i soffan. Det är väl lätt säjer husse, när vi säjer nej får ni inte vara där helt enkelt. Bla, bla ,bla det är väl inte så lätt att veta hur länge ett nej gäller, eller hur? Det gick i alla fall bra sen, men nån tårta fick vi inte smaka, helt otroligt! Där satt de och vräkte i sej, medans vi fick titta på. Å ja, ni fick ju godis av Carl-Åke och Birgit när de kom och så fick ni hundkex, säjer matte. Ja, men tårta är tårta.



Här är vi i alla fall ute och går i skogen i dag på morronen, bland vitsippor och gamla ekar i kohagen.



Här har vi kommit ut på gärdet, oj har de redan släppt ut korna, det går en och betar där. Det är ju du, säjer matte. Det ser du väl att det är en ko, jag betar väl inte. Jo, det gör du.



När vi kom in på lilla gärdet innan man kommer in i skogen igen, såg vi en svan, vi har aldrig sett en svan här förut. Vi var säkert 100 meter ifrån den när den lyfte och flög iväg. Den var skyggare en Tysslingesvanarna.
Jag sprang till lite och studsade på stället, som vanligt. Tintin märkte ingenting, han hade nosen i backen. Tranparet har vi inte sett ännu.
Lill-Husse är i Ånnaboda idag och fiskar, han var till oss igår och hämtade en pall, en sån där hopfällbar som naturmänniskor har, den har inte husse och matte använt nån gång. Vi sitter på stenar och stubbar och sånt, hålla på att släpa på en pall är bara jobbigt, tycker matte. Men när man fiskar och sitter på samma ställe är den nog bra. Nu blir det trädgårdspyssel resten av dan. Matte har köpt en massa jord.


Övertramp

Igår var vi ute nästan hela dan. Matte klippte ner en klängros, husse ska bygga en ny portal. Nu har ju matte sagt vad det heter, annars hade jag ju inte kunnat skriva om det, eller hur? Vi gick på långa promenader på gärdena och i skogen. Matte gillar det för hon går och sjunger för sej själv. I dag ska matte ta kameran med för igår träffade vi på både rådjur och hjortar. Det sämsta med att ha kameran med är att då kommer det inte några djur. 



Här en bild från husvagnen, ja, det syns väl kanske, Tintin ligger i godan ro och så kommer jag och klafsar rakt över. Våga trampa på mej, väser Tintin. Det var nåt intressant som hände utanför, det var säkert Bosse, deras husvagn står där. Han brukar gå omkring och flytta på saker, fråga mej inte varför. Det gör husse också, tar en grej från ett ställe och lägger på ett annat och sen tar de en ny grej och flyttar på. Det är inte så lätt för en hund att veta vad de egentligen gör.
De håller ju på med tälten, de hämtar verktyg, säjer matte.


Alla var där

Hej igen, när vi kom hem igår så for matte omkring som en dammvippa, för alla barn och barnbarn skulle komma. Mormor också. Jag förstår inte varför man måste härja så för det. Vi fick inte hoppa upp i soffan för den hade matte tvättat. Och så var det ingen som satte sej i soffan, nästan, för alla satt kring bordet. Jo Tommy satte sej där senare. Vi fick hålla till godo med golvet. Husse fick fina presenter, man skulle kunna tro att han fyllde jämnt.


Husse blev ju gratulerad i Ånnaboda också, av Bosse, Maude, Ove och Anki, han fick sånt där som luktar starkt, nästan som mattes spray, fast det går att dricka, det hette nåt med Anka.



Här sitter husse och Anki och väntar på att de andra ska bli klara, för de ska gå på puben, de ska sälja öl hela kvällen. På bordet står en påse från ÖoB, har man nu köpt dyra tält så är det väl där man får handla ett tag framöver, eller? Nu är nog matte klar med det hon gnällde över att hon måste göra först, så nu kan vi gå ut och leka.


RSS 2.0