Grattis husse!

Idag fyller husse år. Inte nåt jämnt eller så, men i alla fall. Nu var vi inte hemma och grattade honom i morse, men vi ringde kl halv sju, då satt han och åt frukost. Han kommer ju hit till Ånnaboda i kväll, då får vi gratta då. Kungen fyller ju också år idag, va nu det har för betydelse i sammanhanget.



Det här är en gammal bild som ni ser, men den kan lika gärna vara tagen när som helst. För så fort husse ligger och läser så buttar jag på honom med tassen så här. Jag tycker att han ska ägna uppmärksamheten åt mej.
Det är ett bra födelsedagskort, det speglar verkligheten. Nu börjar matte gnälla om att husse nästan inte syns, att det bara är jag som syns. Ja, vadå, det är väl min blogg, är det inte så säj?

Nu kom solen fram, då ska vi ut i naturen igen. Idag är det ju valborg, så då kanske man får se nån eld eller nåt.
Det hoppas jag inte säjer matte, det ska inte vara nån brasa här uppe. Nähä!


Ryckning

Igår skrev jag att det skulle kanske bli roligare idag, ha, kolla på bilden.



Djurplågeri skulle jag kalla det. Matte har ryckt oss, jag är nästan släthårig och Tintin har en kal fläck på ryggen.
Ja, det går inte att rycka hela kroppen på en gång, då får man ont i nyporna, säjer matte. Nu ska jag faktiskt tala om att det är ganska skönt att bli ryckt, vi står alldeles stilla hela tiden.



Här ligger det hår på marken från både mej och Tintin, du skulle ju kunna göra garn av det och sticka tröjer som var populärt på 70-talet. Hur jag vet det? Det har väl du berättat antagligen.



Det har varit två födelsedagskalas. Louisa i lördags, hon fyllde 13 år och Viktor i måndags, han fyllde 15 år, här med sina respektive pappor, Jan och Tommy. Det är många födelsedagar i april i familjen.
Nu ska jag vila en stund.


Imorgon blir det säkert roligare

Idag har det varit lite tråkigt. Matte var till mormor ett par timmar och sen har hon suttit vid datorn i flera timmar, man undrar ju vad hon hållit på med. Jag har deklarerat, faktisk säjer hon, både husses och min deklaration. Det är inte bara att godkänna och skicka in. Lite krångligare är det för matte. Aktier, vad nu det är för nåt.
Men nu kommer i alla fall husse hem, då ska vi gå ut och gå, om han orkar, han har varit och simmat. På torsdag åker vi till Ånnaboda igen, men på söndag eftermiddag är vi hemma igen för då ska vi ha kalas för husse, han fyller ju på fredag, men då är han inte hemma. I Ånnaboda är det lite tältjobb kvar och så har de puben på lördag. Sen ska vi vara hemma några veckor.



Här har Tintin fått jaktspan, man kan undra vad han har nosat upp nu för nåt. Det är säkert nåt rådjur, grävling, hare, kråka eller nåt annat spännande.



Jag har också fått syn på nåt, säkert en fjäril eller ett löv som fladdrar omkring. Jag är inte så intresserad av annat. Matte säjer att jag är en mes. Men det är väl inte fel och vara det, eller hur?

Tältbygget

Hej, kl är kvart över 8 på kvällen och vi är fortfarande kvar i Ånnaboda, matte åkte hem till Västerås efter årsmötet i eftermiddags, som hon var på tillsammans med Anki. Hon har också varit och gratulerat Louisa som fyllt 13 år.

Vi har varit ute och gått två gånger med Ove, för husse har ju inte tid eftersom han håller på att sätta upp tält. Maude och Birgitta gick med oss runt sjön på förmiddagen. De är ganska bra promenerare alla tre. Men snart ska vi i alla fall åka hem.



Här är Lennart, (Bosses brorsa), Ove, Bosse och Husse i den ordning de står, och jobbar med att sätta upp taket på tältet. Det är lite som att bygga ett hus, fast det är ett annat material.



Så här blir det när det är nästan klart. Det här är Ove och Ankis tält, men så här kommer det att se ut så småningom för oss också.



Och här står jag framför ledighetskommittén dit även matte hör, men hon håller i kameran. Jag går runt och tittar så att allt går rätt till.



Tintin håller på att mojsa på sin filt, Birgitta håller i kopplet. Han är fenomenal på att försvinna efter ett tag om han är lös. Han håller sej kring oss ganska länge, tills han ser att vi börjar släppa på uppmärksamheten, då börjar han sakta dra sej bortåt och vips så är han borta. Det är en riktig luring. Annat är det med mej, jag har ingen lust och ranta omkring på campingen. Nej husse, nu vill jag åka hem till matte.


Sjuuuk!

Hej, nu är det jag som måste äta majsvälling, i söndags när vi var här blev Tintin dålig och igår var det min tur, man kan ju undra vad det är med Ånnaboda. Du ser ju ut att må bra i alla fall, säjer matte. Bra och bra, det kan väl inte hon veta, skulle hon känna sej som jag skulle hon ligga i sängen hela dan. Nu ska vi snart ut och gå runt sjön med alla tjejer (törs inte sjutton säja tanter nå mer). Det blir den längsta promenaden idag, säjer matte, du orkar inte mer när du inte har ätit nåt. Jag kanske inte ens orkar runt sjön, då får hon bära mej hem. Då ringer jag efter husse så kommer han och hämtar dej med bilen, så det är ingen fara, säjer matte.



Efter promenaden ska jag ligga och vila, matte ska åka och köpa mer majsvälling, för Tintin den spjuvern åt upp min majsvälling medan matte gick ut och pratade med tant.... förlåt, tjejerna. Han blev avslöjad för jag hade ingen välling i skägget men det hade han. Så matte fick göra ny åt mej. Allstå hur kan man vara så glöpen så man äter upp maten för sin bästa kompis, jag bara frågar.


Åter på resande tass

Det enda som inte matte har packat är datorn, hon står här och trampar och vill att jag ska skynda mej. Lugn i stormen säjer jag bara. Den här helgen ska vi jobba med att sätta upp tältet. Oves är redan uppsatt så de får väl titta på det och se hur de har gjort. Lite kinkigt är det nog. Vi behöver som väl var inte göra nåt. Uppmuntrande voff då och då kanske.



Kolla här, det var igår efter att vi hade busat med pinnen.



Och kolla här, vilken pli matte har på oss och vilken precision. Jag blir imponerad själv.

För övrigt så är det vitt på marken och det snöar för fullt, hoppas vägarna är bara för nu är det ju sommardäck som gäller. Vi ses.


Bus



Ska vi busa?



Du fegbiter ju Tintin!



Kom igen nu Zetti, nu busar vi.



Har ni gett upp nu?



Nu försöker du inte ta min pinne, så mycket du vet det!



Lätt som en plätt, säjer Tintin. Jag fattar inte hur han lyckades med det.
Matte, ta tillbaka pinnen.



Ah, vilken god pinne, säjer Tintin. Då säjer jag att, akta så jag inte hoppar på dej så du får pinnen i halsen.



Mopsar du va?



Snälla Tintin jag kan väl få min pinne?



Nä du, försök inte krypa närmare.



Det hjälper inte att fjäska, nu tar jag pinnen och går härifrån. Nej, jag vill ha min pinne.



Om jag lägger tassen på så kanske han förstår att det är min pinne.



Ha ha, nu är pinnen tillbaka hos mej där den hör hemma. Hm, vem har sagt att det är din pinne?



Matte nu vill jag gå in, Zetti har tagit min pinne. Du din skvallerbytta!


Tillbakablickar



Jag var ju inte helt ensam den våren. Här leker jag med Mira, Bosse och Maudes barnbarn. Jag har visat bilder på oss förut, men den här har jag inte visat, för då kanske hans lillmattar och matte och husse skulle bli rädda och tro att jag nästan åt upp henne. Men det var faktiskt hon som nästan åt upp mej. Hon drog och slet i mina öron, det blir ju så när man har långa öron.



Här är det midsommar och Tintin är 1 år och 1 månad, vi går på våran brygga. Bosse får hålla hårt i Tintin för han ska alltid gå längst ut på bryggan och gärna luta sej ut också. Så gör han fortfarande, dummern. Det är våran träbåt, vi har åkt i den flera gånger, jag är så där lagom förtjust. Vädret var inte så bra den midsommarn, som så många andra.



Då gör vi ett hopp bakåt till 2003, precis innan Casper kom till familjen. Lina ligger i rummet, där vi har matbordet står. Hon har redan gjort sej hemmastadd. Det var då det, idag har vi besök av en kille som monterar in en hörslinga i huset åt matte. Han har hållit på i över en timma nu och vi undrar om vi ska lämna honom ensam så vi kan gå ut nån gång. Solen skiner men det är bara ett par grader varmt.



Om Casper och Tintin



Det här är jag och Casper på sista bilden tillsammans, vi är två och ett halvt år. Casper är jättesjuk, efter att de tog bilden så åkte vi iväg med honom till Strömsholm, det råkade bli på Alla hjärtans dag.



Det är tre dagar sedan som matte och husse var tvungna att ta bort Casper.
Så här känner jag mej ganska ensam, matte och husse får inte lämna mej ensam för då gråter jag. Till slut på sommaren så köper de Tintin, en liten skit, men som blev ett stort sällskap för mej.



Den här bilden har jag visat förut, vi ligger i förtältet i Ånnaboda, vi har precis hämtat honom för ett par dagar sen. Han är ett bra sällskap redan från början. Han var ju bara en liten bebis, men matte säjer att jag också var som en bebis då. Så då hade hon väl två bebisar då.



Här är Tintin 3 månader och busig som sjutton. han biter hål i mina öron, men det har han fått äta upp senare.
Vi får heller inte busa eftersom matte säjer att han måste växa till sej först. Så på våren så vågade matte och husse låta oss busa ordentligt. Fast de ropade hela tiden tyckte jag, "Akta", "inte så hårt, Zetti", "ta det lugnt Zetti". Och då var det ändå han som var ettrigast.


Hej ljuva hem

Det kanske är tjatigt att skriva att vi är hemma på Fullerö igen, men det är ju sant, och det är skönt, för vi får vara ute mer hemma. Vi kan ju inte vara ute när de håller på att bygga golven och dessutom är det ganska vått fortfarande. Det blir bättre när de är klara och tälten är på plats, nu ska vi ju dit på torsdag igen. Vi hoppas på skönare väder så att vi kan vara ute mycket med matte. Husse är ju den som jobbar med tälten.



Här sitter livsnjutaren och ser ut över sina jaktmarker. Han är risig i magen, så det blir majsvälling för honom ikväll istället för mat. Det är han lyckligt ovetande om ännu. Han rotar ju ikring överallt när vi är ute och går så han har väl fått i sej nåt olämpligt förstås. Själv mår jag prima, jag har skrämt änderna lite. Nu är jag tillbaka! sa jag åt dem. Men de flyttade sej inte alls. De har vant sej vid dej nu, säjer matte.



Så här ska golvet se ut när det är färdigt om man bortser från plankor och annat bråte runt omkring. Här bor vi.



Det här är Bosses golv som de jobbar med nu. Det är en hel del att göra.



Medan vi väntar i bilen på att matte ska bli klar så säjer vi hej åt Christer som bor i Paradiset.


I byggsvängen

Husse, Bosse och Ove håller på att bygga Bosses golv, Matte, Maude och Anki är och köper skruv, tejp och bits. Det skulle inte förvåna mej om de går och snokar på annat också. Jag tycker att de varit borta länge nu. Nä, nu kommer de äntligen. Vi har ju bara varit borta ett par timmar, säjer matte. Nu ska vi i allafall gå ut igen. Det blåser ganska mycket idag, det är inte jag så förtjust i, faktiskt. Men det är intressanta dofter i markerna nu när snön har smält. I morse gick vi runt sjön och isen är borta på stora delar.



Här står jag där det brukar vara skidspår, då får vi inte gå där. Men nu får skidåkarna hålla sej borta för nu är det våran väg. Hackspetten var i full gång i en tall, han höll på imorse också, vilar han aldrig? Tintin springer som en galning och nosar i alla hål och gropar som han hittar. Lugna ner dej, säjer matte. Han tror att han ska kunna jaga upp några sorkar eller vad det nu kan vara han letar efter.



Matte tycker att han är jobbig när han drar från den ena sidan till den andra. Till slut blir hon arg och ryter till. Då ser Tintin skamsen ut i 3 sekunder, sen är han igång igen. Han lugnar sej efter ett tag. Nu ligger han i soffan, och nog ser han lite skamsen ut, han förstår nog att jag skriver om honom. Nej nu vill vi ha fil. Vem ska ge oss det tro, matte eller husse? Det blev husse.

Ständigt på resande fot

Nu har matte börjat packa, när vi kom in från promenaden ("matte är nyfikenpromenad") som gick bland husen efter sjön, så började hon att plocka ihop saker och packa ner de i väskor och kassar. Förra gången packade hon inte våran väska, för att hon trodde att vi skulle förstå att hon skulle åka och att vi då skulle tro att vi skulle få följa med. Hängde ni med där? Vi fattar ju i allafall att det är nåt på gång.



Här ligger vi och väntar medans hon packar. Jag åker före så kommer ni efter med husse, säjer hon. Jag måste dammsuga husvagnen och du Zetti tycker ju inte om när jag dammsuger. Guu va hon smörjer! Vi kanske tycker att det är lugnt och skönt när hon har åkt. Zetti, nu får du sluta skriva för jag måste packa ihop datorn.

Och jag som tänkte berätta att vi mötte de två Parson Jack Russelsarna när vi var ute och gick, jag och Jackson, den äldsta av dem, stirrade på varandra hela tiden, medan Tintin och Texas lekte. Vi brukar stirra på varandra och efter en stund så brukar vi göra utfall. Det är lite spännande tycker jag, men matte gillar inte det. Sluta stirra så där, titta på nåt annat, fåglar eller nåt, säjer hon. Ha, jag får ju inte stirra på fåglar heller, vi brukar gå förbi ett andpar alldeles nära där vi bor, de huserar i en liten göl som har bildats av snösmältningen. Jag brukar hoppa till mot de så att de blir lite skrämda. Vad gör du så där för, skräm de inte, säjer hon då. Och Tintin som är så jaktsugen annars han bryr sej inte alls om de, konstigt va. Men det är klart, han är ju inte fågelhund han, som jag.


Hit och dit

Imorron åker vi till Ånnaboda igen, husse är där nu, han skulle köpa mer virke, så de slipper åka i helgen. Han kommer hem ikväll igen. Matte åker vid lunch imorron och vi kommer efter med husse. Sen åker matte hem på söndag förmiddag för hon ska på damgolfträff. Verkar det rörigt? Ingenting mot vad vi tycker. Lill-Husse undrade hur vi kunde vara i Ånnaboda så mycket när vi bor så fint på Fullerö. Ja på det finns inget svar. Vi hänger bara med. Det är ju för att vi måste snickra på golven och för att tälten kommer på söndag. Sen ska de sättas upp också. Efter det blir det lugnt ett tag, säjer matte.



Här är en bild på vår granne Christer, hans plats heter Paradiset och han har varit med på TV, Tvärsnytt. En riktig kändis. Han har satt fjädrar i granen, det är ju praktiskt och bra. Så här mycket snö är det inte längre där uppe. Det tycker matte är skönt, så hon slipper att pulsa.



Från det ena till det andra. Matte hittade en bild på tulpanerna som hon tog för exakt 3 år sedan. Idag har bladen bara kommit upp några centimeter. Det dröjer säkert 1 vecka till om det får vara varmt förstås.
Nu blev det ingen bild på oss, men man ska inte överdriva, säjer matte.


Osten, matte, osten!



Jag förstår inte varför du inte går och äter, säjer matte. Vad står du där för? Tintin har ju redan ätit.
Nu börjar matte göra iordning frukost till sej själv. Hon tar fram yoghurt, knäckebröd, ost...... Nä men förlåååt Zetti, säjer hon. Ost, du har ju inte fått nån ostskiva. Nä, jag tänkte väl det, hon borde veta att jag inte äter förrän jag har fått min ostskiva, nu kommer det att dröja innan vi kan gå ut. Matte vill inte gå på promenad innan det har gått en halvtimme efter vi har ätit. Hon har läst om magvridning, som även Spinone kan drabbas av. Grannens första hund fick magvridning efter att ha ätit äpplen på tomten och sen hoppat och skuttat. Det var nära att han dog.
Förresten, säjer matte, du är ju snart 7 år, då ska vi börja med gammelmansfoder till dej. På din matpåse så står det upp till 7 år. Det var det värsta jag har hört, skulle jag behöva äta pensionärsfoder, i mina bästa år. Nu börjar det likna mobbing, tycker jag.



Här står vi på tomten, det finns inte en snögnutta kvar, men det är lite sunkigt här och var, så vi får inte springa ut och in än. Matte måste torka tassarna först. Vi busar jättemycket, det är bra för Tintin för han har börjat bli tjock, tycker husse och matte. Och mej måste de göda för att jag ska hålla vikten åt andra hållet istället. Olika falla våra lotter i livet.


Bloggdags

Hej, det har varit hektiskt hos oss, egentligen inte för oss, utan för matte. Då smittar det av sej på oss. Hon har träffat mormor och hon håller på i trägårn hela dagarna och så har hon suttit vid datorn med påskbilderna och med annat tjafs som hon tycker är intressant. Man undrar ju när man ska få låna den där datorn. Visserligen tycker vi om att vara ute, men en liten stund hade man väl kunnat få låna datorn.



Och vad håller ni på med här då, kan man undra, frågar matte. Visst ser vi ut som om hon har ertappat oss med nåt ofog. Vi håller inte på med nåt, vi leker ser du väl.



Nu ska vi gå ut och gå med husse, till vänster skymtar en liten snöhög, det är den enda som finns kvar. Matte tvingar oss att gå i den innan vi får gå in, löjligt tycker jag. Sen ska husse byta däck på mattes bil, varför måste han göra det, det är ju mattes bil, det borde hon ju klara själv. Jag ser nog vad du skriver, säjer matte. Husse tycker att det är kul. Pyttsan, det tror inte jag.


Trädgårdsarbete

Idag har vi varit ute hela dagen, matte har jobbat i trädgården, jag har jagat fjärilar och Tintin pep iväg efter en katt. Matte blev arg på honom, han skämdes när han kom tillbaka. Du får inte springa utanför tomten har jag ju sagt, fräser matte. Efter det så ligger Tintin i solen på altan och vilar sej, det är klart han blir trött efter ett sånt race. Dessutom orkar han inte busa med mej efteråt. Svagt tycker jag.



Vi avslutade med fika ute på trappen, mattes bästa fikaställe, och nu har vi gått in för vi är trötta, matte också.
Tintin skäms lite fortfarande, men det går över när han har sovit. Gääsp, jag ska också sova en stund. Det är jobbigt att vara ute hela dan.



Vi sover ett tag, säj till när det är mat, tack. När husse kommer hem ska vi vara med honom ute, han ska ta bort julgranarna. På tiden, kanske.


Birgitta på besök

Igår fick vi besök av Birgitta, hon hade godis med sej till oss. Tintin skulle naturligtvis dit och fjäska, han ska alltid vara först.



Man kan riktigt se hur han snikar in sej hos henne.



Där fick du Tintin för hon brydde sig om mej också, man behöver faktiskt inte var så inställsam som du.

Våra tokiga grannar i Ånnaboda

Vi satt i vagnen och tittade ut på husse och Ove. Plötsligt såg husse att Ove hade en sladd som stack ut från huvan. Är du uppkopplad, frågade husse, har du en high-techjacka. När de drog i kabeln så visade det sej att det var en laddare till mobilen. Mycket bra förvaringsställe, måste jag säja, undrar om han har flera grejer där. Husse såg ut att tänka att det inte vore nån dum idé att ladda upp sej själv då och då.



Ni ser ju själva, här är han uppladdad när han dansar med matte på påskafton. Så gör som Ove ladda upp er med mobilladdaren.

Matte och de som jag inte fick kalla tanter, Maude och Anki satt i klubbstugan på annandagen och åt upp resterna efter påskmiddan, en hel del ägg ska jag säja. Då kom det en tjej och knackade på, hon var lite tunnklädd och hade bara sandaletter på fötterna, hon ville att de skulle hjälpa till med bilen, de hade kört fast. Matte tog spaden med grus och gick dit. De hade kört fast där badgästerna brukar parkera, vid elskåpet. Matte hällde grus i spåren och försökte hjälpa till att putta på bilen, men det gick inte, då kommer pantertanterna Maude och Anki med en låda med grus mellan sej, efter att ha plurrat i diket kommer de så småningom fram till matte och den här frustrerade killen som också var ganska tunt klädd. De hällde gruset i spåren och så högg de tre pantertanterna tag i bilen och sköt på, killen gasade och vips var bilen uppe på vägen. Vilka hjältar. Paret åkte sedan ner till värmestugan, de skulle väl kuckelura där antar jag. Men först frågade han om han kunde skjutsa pantertanterna nånstans. Jaa, vart då, kan man undra.



Här är en bild på panterkycklingarna.

Själv så ska jag gå ut på promenad med matte, vi ska gå runt Ånnabodasjön. Hej på en stund


Inte fick vi se nåra svanar, inte



Vad är det här då, tänker ni säkert. Matte, husse, Bosse och Maude var vid Tysslingen och tittade på svanar, det var tur att inte vi var med för det var hur många svanar som helst, sa de.



Och så här kul hade vi.

Idag har Louisa, Melinda och Elina varit hos oss, hela dagen, det har varit jättekul, de större tjejerna höll i våra koppel och matte gick med Elina, det var så kul för de sprang med oss, så de andra kom långt efter. Vi var och tittade på fåren som har fått massor av lamm. Det var kul för tjejerna att titta på, för oss med förstås.
Nu är vi ganska trötta, matte har ropat på oss två gånger för att vi ska gå ut. Vi väntar till tredje gången då kommer vi. Det har väl aldrig hänt att ni inte har kommit när vi ska gå ut, säjer matte.

En av fördelarna med att barnbarnen är här är att vi får så mycket gott, idag har vi fått korv, våfflor och glass, bra va.


Man får välja sina ord

Nu har jag fått bassning, jag råkade kalla mattes kompisar för tanter, det var ju inte populärt. Men jag tänkte att eftersom matte är tant så tog jag för givet att de också är det. Nu börjar matte gorma om att hon inte heller är nån tant. Ja, ja, jag får väl skriva tjejer istället, det går nog hem mer.



Nu är vi i allafall hemma igen, vi fick klämma in oss i mattes lilla bil, jag gick runt bilen två varv innan jag bestämde mej för att gå in i bilen, men det gick bra, jag sov faktiskt en stund. Vi ska ju tillbaka på fredag men då får vi åka i husses bil som tur är. Här har snön nästan smält bort och vi har en sjö på tomten kring växthuset. Kul, sa matte. Jag tyckte inte det såg så kul ut. Här på bilden funderar jag vad jag ska skriva för nåt. Det är mattes kaffemugg.



Du får inte titta när jag skriver, jag vill vara ifred då. Christer i Paradiset fotade matte när hon kom med toan från toatömningen. Det blev säkert en bra bild som han lägger ut på sin blogg. Matte gillar inte att tömma toan, varför vet jag inte, hon plockar ju skit efter oss utan att blinka. Nu ska vi ut och gå med husse, kanske vi träffar på den nya valpen som förvaltarn skaffat, en border collie, den är 9 veckor.

Ensam hemma

Hej, hej! Idag var matte i Örebro och shoppade med de andra tanterna. De var borta väldigt länge, men inte för länge ska jag säja, hon höll sej inom lagens råmärken. Hon hade köpt saker till sej själv, naturligtvis, inte till oss, inte en gobit ens, skamligt är vad det är. Dessutom tänkte de stanna och fika hos Birgitta, det var tur att de inte gjorde det för då hade vi inte varit glada. De får fika hos henne en annan gång. Hon hade köpt ett par kuddar som vi kan ligga och gosa på. Ni kan väl låta de vara fina ett tag i alla fall, säjer matte.



Så här mysigt brukar vi ha det Tintin och jag när matte är borta, då vill vi ligga nära varann. Den här bilden är inte tagen nu, för matte har ju som sagt glömt den där sladden, så bilderna som vi tagit i påsk får vi ladda in i morron när vi kommer hem. Och så ska vi hit igen på fredag, det är ett väldans åkande fram och tillbaka, men husse måste bygga ut vårt altangolv för att vi ska få plats med tältet. Nu ska vi gå ut igen för matte tycker ju synd om oss när vi varit ensamma, det är bara ett par timmar sedan. Jag tror att hon har dåligt samvete, jag.

Snöväder på annandagen

Hej igen, idag började det snöa kl 7, matte och vi gick en morronsväng, det vräkte ner snö och nu är det full vinter med snö på träden. När vi kom in så väckte vi husse med kaffe på sängen. Matte satte på TVn, det var Vi på Saltkråkan. Åh, en gammal klassiker, sa husse och klev upp från sängen och satte sej och tittade. Lite barnsligt är det. Det handlade om nån Knorrhane och Ruskprick. Ja, ja alla roar sej på sitt sätt.



Jag ligger och kikar lite jag med, de brukar ju ha en hund med, men den syns ju inte till förstås. Nu ska vi snart gå ut i snövädret med husse. Vi ska stanna ett par dagar med matte. vi åker hem på onsdag förmiddag. Vi ska ha några barnbarn hemma på torsdag, det blir kul. Mormor kommer hem i morron, hon har varit hos mattes syrra i två veckor, planet landar efter 11 på kvällen så husse hämtar henne. Husse kommer in och frågar om vi har nåt att mäta med, han ska mäta hur lång altanen är, vi ska ju få våra stand-bytält om ett par veckor. Matte ger honom ett rosa måttband, nja, säjer husse jag ska titta om jag hittar nåt annat. Men han hitta inget så han fick lov att ta det där rosa. Han tyckte nog det var fjantigt att mäta med det, ett tjejmåttband. Vi hörs senare.

En har det inte lätt

Hej, idag har det varit turbulent ska jag säja, det har ju inte varit så att husse och matte har prioriterat oss precis. Jo, på förmiddan gick ju husse med oss på långpromenad två gånger till och med. Men sen har de ju varit i klubbstugan och lagat mat till alla som ska komma på kvällen. Kan de inte laga mat själva, kan man ju undra. Men de tycker väl att det är roligt förstås annars skulle de väl inte hålla på. De är ju åtta pers som hjälps åt förstås, så de har väl kul kan jag tänka, men vi då?



De (husse) kom i alla fall hem med jämna mellanrum och gick ut med oss och sen kom de hem och gav oss mat. Man får ju vara glad för det lilla här i livet. Sen kom de hem och gjorde sej fina, som de själva tror. Matte sprayade håret, det brukar hon inte göra i husvagnen för att det är inte kul för oss, visserligen stängde hon in sej, men hallå, vi är ju i en husvagn.
Hemma har jag en hög ställning som jag har min matskål i så att jag slipper böja benen så konstigt. Du ska inte klaga säjer matte, för du går minsann med nosen i backen för jämnan annars. Ja men det är jobbigare att stå och äta så länge i den ställningen. Du äter ju så sakta, titta på Tintin han äter upp maten på 10 sekunder, du håller på i flera minuter.

 

Här är en väldigt rörig bild, men det är väldigt rörigt hemma hos oss i husvagnen. De kan inte bestämma sej om de ska vara inne eller ute, de ränner fram och tillbaka, det är klart att vi blir trötta och går och lägger oss och sover. Så helt plötsligt står hon där med kameran och knäpper, det är klart att det blir rörigt.
Nej, jag ser fram mot morrondagen då de ska vara med oss nästan hela dan. De ska ju städa i klubbstugan och då vill vi inte vara med för jag gillar inte dammsugare.


En främling i vagnen



Den här bilden tyckte inte matte att jag skulle sätta in, men jag tycker att jag inger respekt. Kom inte hit och ta min gummidrake för då jä....ar, så tycker jag att jag ser ut. Du ser bara löjlig ut sa matte. Men ser hon inte blicken, den säjer ju allt. Jag brukar gå så här med en grej i munnen när jag blir glad eller innan vi ska gå ut. Den här gummidraken gillar jag jättemycket, nästan lika bra som mina nallar, den är egentligen Tintins men han bryr sej inte om den, den är kanske för stor, vad vet jag. Matte känner inte igen mej, säjer hon. Nej man kan aldrig veta vem man har boende hos sej. Ha ha.

Skärtorsdag

När vi kom till Ånnaboda igår så sken solen, men efter ett par timmar blev det mulet. Efter promenaden så fikade vi med matte. Senare kom husse också och då gick vi på promenad igen med honom. Här duggar promenaderna tätt, ska jag säja. Vi kan ju inte gå lösa här på campingen som vi kan göra hemma, därför får vi gå på flera promenader istället. Matte och husse får ju bra motion.



Här är jag på väg till datorn. Vad ska du skriva om nu, frågar matte. Det tänker jag väl inte berätta heller, det får du läsa om på bloggen. Imorron är det påskafton, det ska bli spännande att se om vi får nåt påskägg.
Det finns många harar här uppe, vi får väl kalla de för påskharar nu då. Speciellt på kvällarna och tidiga mornar, ser vi dem. Tintins jaktinstinkt tänds som en raket, jag tycker bara att det är roligt att titta på dem. Om inte matte är beredd på rycket så drar Tintin nästan omkull henne, han är stark den lille kortbentingen.
Nej nu ska vi gå med husse på en långpromenad. Han har godis med sej såg jag, det ska bli spännande att se när vi får det, vi kanske måste göra nåt för att få godiset, för så larvig är matte. Tintin säjer, släng hit godiset bara!

RSS 2.0