Matte har inte fotat snön än

Idag var det snö ute, det var det visserligen redan i går kväll, men då var vi så trötta så vi märkte det knappast. Men idag har vi busat på tomten, Tintin har legat och rullat sej som han alltid gör när det är snö och matte har gått fram och tillbaka med skottkärran. Grannens tomt ligger slät och fin, våran tomt ser ut som om massor av folk har gått runt och minglat. Tord, grannen kom ut till sin stuga en stund, men han hade inget godis med sej. Han lovade att han skulle ha det nästa gång. Han hittade två flaskor påskmust som han tog hem. Visst är påskmust samma som julmust frågade han matte. Ja, sa matte. Då kan vi ju dricka upp det till jul, sa han. Du kan ju klä ut dej till påskkärring också när du delar ut julklappar, sa matte.



Här är vi ute och går med matte, som ni ser är det innan snön. Vi nosar omkring nere vid gården, det är en hel del hundar som går förbi här. Det blir långa bilder med mattes mobiltelefon, hon ska försöka vända på kameran nästa gång. Kanske det blir bättre då.



Nu har hon klippt av bilden, jag passade på att kissa på husknuten när hon var upptagen med kameran. Vi får inte kissa på husknutar, sten och trästolpar, gamla träd och vid ingången till folks trädgårdar. Det betyder ju att vi inte får kissa nånstans ju. Åjo det finns massor av ställen att kissa på säjer matte, det gäller att ha lite fantasi bara.
Imorse såg jag att ni kissade på presenningen som är över trädgårdsmöblerna, säjer matte, båda två på samma ställe, man kan ju undra vad för djur som gått där. Vi vet men vi säjer inget, det känner ju vi på lukten.


RSS 2.0