Magproblem

Hej igen, jag har inte skrivit på nästan en vecka, värst vad tiden går fort. Jag har varit lite dålig i magen ett par dar. Det har blivit majsvälling och ris. Du har väl ätit nåt äckligt, säjer matte. Vad hon nu menar med det. Banan tycker jag är äcklit men jag har då inte träffat på några bananer i skogen. Tintin blir aldrig dålig i magen, han har bara varit lös i magen en enda gång i hela sitt liv. Orättvist tycker jag. Matte och syrran hennes ha stått och sålt grejer på loppis i lördags. De hade kul sa dom, men jag vet inte om det blev så mycket pengar precis. Vi blev i alla fall av med grejer. Idag har vi bara slappat, Tintin och jag alltså, husse och matte har städat sina garderober. Som tur är har vi ingen, men vi har ett skåp. Det skulle också behöva städas, säjer matte. Jag kan hjälpa till för jag vet att det ligger gobitar där inne.



Här tycker matte att jag ser konstig ut, hoptryckt på nåt sätt. Inte vet jag, jag tycker att jag alltid är snygg på bild.

Nu ska vi få mat och jag hoppas att jag slipper vällingen nu. Nej, du får välling tillsammans med maten, ropar matte. Jag visste det!


Lite i Å-boda och lite hemma

Då är vi hemma igen efter en helg i Ånnaboda, det var inte så där värst fint väder och det är det inte hemma heller, det bara regnar. Så i Ånnaboda blev det mest inneaktiviteter.



Det här är en av mina favoritpositioner i husvagnen, ni kanske inte tycker att det ser så bekvämt ut, men det är det faktiskt. Prova! Matte blir lite irriterad på att hon måste torka bordet hela tiden, men det får hon stå ut med tycker jag.



Här är det också skönt att ligga. På den här bilden ser vi lika stora ut Tintin och jag, det tycker han säkert är bra.
Han är lite stöddig av sej. Nu ska matte gå ut med oss hundar, vi är 3 st idag, för matte ser efter Cesar och lilla V.



Här står Cesar och jag som två hästar i hagen, han luktar mej i baken, men jag tänker inte lukta på honom, jag är lite reserverad faktiskt, Cesar är ju 4 år äldre än jag men han är kastrerad så det finns inte så mycket att lukta på. Vi ryker ihop ibland men vi gör inte illa varandra.


Äntligen snö

Igår kom äntligen snön, visserligen blåste det hela dagen och flera träd blåste ner, men snö kom det. Och den ligger kvar idag. Vi busade Tintin och jag i snön.



Det är jättekul att busa i snön, det är så mjukt när man faller.



Här är det full jakt. Tintin försöker hålla tungan rätt i mun.



Jag försöker se ut som ett monster så att Tintin ska bli rädd för mej.



Nu din dj..... ska jag allt nagga dej i svansen väser Tintin, bäst att fly.


Tintin har badat

Matte tyckte att Tintin luktade hund så husse tog in honom i badkaret och skrubbade rent honom. Jag är ju hund skrek Tintin, då måste jag väl få lukta hund också. När han kom ut från badrummet såg han ut som ett får i pälsen.



Det är inte kul, jag ser ju inte glad ut, eller hur! Pälsen stod rakt ut och skyddade ingenting mot kylan, jag frös jättemycket, matte fick lägga ett täcke på mej på kvällen. Hoppas det dröjer länge till nästa gång. Hade hon inte gosat med mej så hade hon aldrig känt lukten och då hade jag klarat mej från bad. Och varför badade de inte Zetti då, den uppblåsta typen, som gick och småflina åt mej efteråt. Han tycker minsann att det är ännu tråkigare att bli badad, jag ska se om jag kan hitta på nåt bra. Pinka på honom är ju inte så lätt för mej, jag är ju så kort, kanske om han lägger sej ner ute. Ja, vi får väl se.



Hallå, vad snackar du om, jag är självrenande, det är därför jag slipper bada. Moster, jag tycker att Zetti också ska bada, säjer lilla V. Jag trodde vi var kompisar, säjer jag. Jag tycker att Tintin blev gullig med den där yviga pälsen, säjer V. Ja, håll ihop ni, jag vill inte se ut så där, det ser ju skämmigt ut ju. Lugn, säjer matte, det blir nog din tur också, oroa dej inte. Suck!!


Skogspromenad och lek

Idag har vi varit ute i skogen, jag har fått bestämma vart vi ska gå. Det är jättekul tycker jag. Jag går bara på stigar, så Tintin kommer inte på fråga när det gäller att gå först i skogen. Han rusar rakt in i snåren och det är ju inte så lätt för matte att hänga med då. När vi kom tillbaka på tomten så busade vi jättemycket.



Här står vi och triggar varann.



Och här har vi börjat hugga in



Här visar jag mitt imponerande gap, inte för att Tintin är rädd den lilla illern, han visar också tänderna när vi leker. Efteråt blir vi alldeles slut och vill gå in och sova nån timme tills matte ropar att det är fika.


Hundtankar

Nu är det ett par veckor sedan som vi var i husvagnen. Vi ska åka dit igen nästa vecka några dagar. Det är nån fest eller nåt där då, som inte vi får vara med på förstås, som vanligt. Kan de inte ordna nån hundfest nån gång, det vore jättekul, bara hundar på festen. Släpp in oss i klubbstugan och stäng dörren, massor med mat förstås, smaskiga ben och så. Hur skulle det se ut, vilket liv det skulle bli, säjer matte skeptiskt. Hon har absolut ingen fantasi, allt går att ordna. Nej vi ska inte ha någon hundfest, så det så, säjer hon. Nähä. Vi ordnar en själva Tintin och jag.



Fram med godsakerna då! Vi väntar! Ni kan få varsitt ben, men då får ni gå ner på golvet och gnaga.
Det är ju våran fest ju, då kan vi väl få sitta vid bordet. Nej, gå ner med er, på en gång!



Jaha, nu är jag på golvet, var är benet då? Man är helt utlämnad till människorna, ger de en inte mat så får man svälta, förskräckligt tycker jag, det är därför vi hundar försöker se gulliga och bedjande ut så att de ska tycka om oss och ge oss mat. De skulle bara veta vad vi tänker.


Hej igen!



Ja här är vi igen, lilla V har fyllt 6 år och vi har haft kalas, en riktig röjarskiva. Tyckte i alla fall jag. Jag är inte så förtjust i så mycket stoj, men jag gillar när alla kommer till oss, det är ju småungarna som busar. Nu är vi riktigt bundis med Cesar, vi kan vara tillsammans både på tomten och inne, det går jättebra. Det är ju tur det för Cesar, lilla V och hans matte ska se efter oss i helgen. Matte och husse ska på den årliga Hjalmar i Örebro.

Nu ska husse gå ut med oss, det behöver han, vi följer gärna med som sällskap. Matte ska laga maten, så är fördelningen ikväll. Vi har ju redan ätit förstås. Ja ni börjar ju tjata om mat redan kl 4, säjer matte surt.


RSS 2.0