Bebisen har inte kommit än

Lillhusse Daniel och hans Josefin ska få en bebis närsomhelst nu. Den skulle ha ankommit den 20 januari men har ännu inte dykt upp. Varifrån den ska ankomma har ju inte jag nån aning om. Men matte säjer att den ligger i Josefins mage. Konstigt tycker jag, hur ska den komma ut? Matte säjer att jag låg i min mammas mage, alla gör det. Trångt och mörkt skulle jag vilja påstå, det är tur att man inte kommer ihåg det. Husse tippar att bebisen kommer på söndag morron. Vi får väl se.



Den här bilden har inget med bebisar att göra, det är en gammal snöbild från förra året då vi hade rejält med snö. Nu är det visserligen vitt på marken men inget att pulsa i. Vi busar här och Tintin har spelat upp sej rejält.
Nu du din dj.. ska jag bita dej i svansen, ser han ut att tänka. Det är bäst att sätta sej i säkerhet.
Vi väntar på matte, hon håller på att betala räkningar och det är ett jäkla otyg, nu får vi vänta på promenaden.


Äntligen

Nu  var det ett tag sen jag skrev igen, matte tjatar på mej och säjer att om du ska ha en blogg får du väl skriva i den, annars är det väl ingen vits. Men nu är det faktiskt så att jag har haft en del att göra, och så har matte tvättat mej med sånt där medel i baken så det har inte varit lätt att sitta ska jag säja. Men vad säjer du för nåt, det är inget starkt medel, nu ljuger du Zetti. Jag förstår inte varför matte ska stå och hänga bakom ryggen när jag skriver, gå och dammsug eller nåt annat kreativt.

I alla fall så har snön kommit tillbaka, det ligger ett några centimeter tjockt snölager över nejden, härligt tycker jag. Tintin kan rulla sej, han har gjort det över hela tomten nästan och jag tycker det är bra med lite snö så får jag inte så mycket som fastnar på tassarna



Den här bilden tog matte innan snön kom, hon har inte tagit några bilder än med snö på. Hon är lat helt enkelt.
Vi får nöja oss med gammalt, nåja det är i alla fall januari.



För husfridens skull sätter jag in en bild på Tintin också, han ser lite stöddig ut här, jag tror att han väntar sej lite bus. Eller är han rädd att jag ska ta pinnen.

I dag så ska mattes 6e barnbarn komma, Daniels och Josefins lilla bebis. Det blir husses första barnbarn. Man kan ju nästan säja att det blir vår kusin. Vi får se när bebisen behagar komma, men vi får allt lugna oss med att hälsa på den, vi är ju trots allt djur.


Ena dan snö, andra tö

Den 19e december hade vi så här mycket snö, det varade bara ett par dagar sen var det över.



Sen kom det snö igen på nyårsdagen, det varade bara en dag sen var det ajöss med den snön. Nu är det i allafall frost så att vi kan springa ute på tomten utan att lera ner oss totalt.



Nu är det bus på gång, kolla in stilen på Tintin han nästan ramlar bakåt, jag ramlar inte för mina öron håller mej på rätt köl.



Husse ville vara ute så han hittade på ett jobb, såga ner grenar från ett gammalt äppelträd som står alldeles utanför tomten. Sopbilen har kört på grenarna så de blivit skadade och så hänger de ner över telefontrådarna. Här går jag och kollar så han inte hittar på nåt tok som att ramla ner från stegen t ex. Nu går matte in, det är jättejobbigt för jag vet inte om jag ska följa med henne eller stanna hos husse. Till slut valde jag matte för jag började frysa faktiskt.


Nytt år, nya möjligheter

Jaha då var det nytt år helt plötsligt. I och för sej så märker inte jag nån skillnad, allt är som vanligt. Nyårsafton var också bra, matte och husse var i klubbstugan i Ånnaboda och vi låg i husvagnen och mös och lyssnade på smällare, vi är nämligen inte rädda för dom. Julen däremot var lite stojig och kul, för tomten kom och vem gillar inte tomten?
 


Vi tyckte nog att han luktade bekant, men det var ändå tomten, Tintin ser något förskräckt ut. Vi lät i allafall tomten komma in, annars får man ju inga julklappar.



Här är det spännande för småbarnen, William i mammas knä och Elina i storasyster Louisas knä. Jag är också nyfiken på klapparna. Tintin och jag fick var sin frukostkorv inslagen i paket. Lyx!

Efter jul så blev mosters hund Cesar sämre och de fick åka till veterinären där han fick somna in. Jättesorgligt, men han var ju gammal och det var dags.


Cesar blev 12,5 år. Moster och William är jätteledsna nu. Vi också så klart.

I augusti blir ju jag nio år så ni kan ju tänka er hur länge jag har att leva. Matte säjer att så fort går det inte, ja vi får hoppas det. Tintin blir 6 år i maj. Det står inte på förrän matte och husse inte har några hundar längre. Nej Zetti nu får du sluta, det är långt kvar, säjer matte.

Idag har vi varit på promenad med både matte och husse, det är sällsynt, men på förmiddagen var matte hemma och dammsög, för jag gillar inte när det dammsugs, det är otäckt, dessutom kan jag inte hålla mej borta heller för jag tror ju att matte är i fara hon också. Matte tycker att jag är prilllig, men vadå hon är ju till exempel höjdrädd, det är inte jag. Nu har husse satt igång kaffebryggarn nu ska vi fika, det är en av dagens höjdpunkter.


RSS 2.0