Sjuk matte

Igår var det dags för majsvälling igen, matte var magsjuk. Men hon ville minsann inte äta majsvälling, hon åt ingenting på hela dan, idag mår hon bra igen. Det är konstigt när matte ligger hela dagen, man undrar ju. Husse fick komma hem och gå ut med oss på eftermiddan. Vad ska man med en matte till om hon bara ligger ner hela tiden, nej tack och lov är allt som vanligt igen, förutom att vi inte gick så långt på promenaden.



Det är ingen forntida stensättning som ni ser på bilden, det är mattes rosenrabatt. För att det inte skulle se så tomt ut så planterade hon en massa lökar i höstas. Dessutom har hon planterat rosor och marktäckare så de där stenarna kommer inte att synas till slut, säjer hon. Vi tycker att det är lite tråkigt, tomten minskar ju det blir mindre plats för oss att vara på. Sluta gnäll, ni har gott om plats. Värst vad hon var känslig, jag brukar inte bli tjurig när jag har haft magsjuka.



Jag äter fortfarande kortison mot klådan, just nu äter jag 1 tablett varannan dag och nästa vecka ska jag börja med en halv tablett. I höstas började det klia igen när jag började med en halv tablett så vi får väl se hur det går.
Tintin går på diet, han äter ett foder för överviktiga, och så har matte och husse ökat på promenaderna vilket gör att jag går ner i vikt och måste ha mer mat. Matte har inte börjat cykla med Tintin än, men det är på gång.

 Om ni har tänkt att skaffa hund, glöm det! Skaffa katt istället eller en iller eller nåt. Vi hundar tänker bara på oss själva och kan vända ut och in på oss för att vara till lags för en liten gobit eller en klapp, vi hårar och dräglar (i alla fall jag) drar in gräs och grus, vi ska kammas, borstas och ryckas. Klorna ska klippas, vi ska vaccineras och aktiveras och promeneras och dessutom måste de leka med oss också. Så jobbigt är det väl inte, Zetti, Det är ju roligt också, tycker jag i alla fall. Jo, men idag är inte du så rolig. Jag känner mig lite matt idag, Zetti. Ni ser, hundar tycker att matte och husse ska vara lika alerta varje dag. 


Mattefritt

Vi har varit med husse i Ånnaboda i helgen, matte var hemma och spelade golf. Efter det så har hon träningsvärk så det har inte blivit så långa promenader, vilket Tintin behöver som har blivit tjock. Matte tog bort en massa päls på honom och då framgick det att det inte var pälsen som gjorde Tintin tjock utan han var helt enkelt rultig.
Matte ska börja cykla med honom, säjer hon, vilket innebär att jag måste vara ensam hemma. Det kommer inte jag att gilla. Men vi cyklar ju bara fram och tillbaka till gården, säjer matte, du kan ju stanna på tomten så länge.



Så här menar du? Ja, du brukar ju gilla att stå där och kika på folk och bilar, när det nu passerar nån. Nu kan du titta på oss. Det är mobbing, jag vill följa med. OK, men först måste jag se om Tintin kan springa bredvid cykeln så vi inte rasar ihop i en hög, säjer matte. Ni kan ju bara gissa vad jag befarar.



Som sagt, här tycker vi om att stå och titta, man ser långt upp längs vägen, så om det går nån snygg tik förbi så kan vi kolla länge efter henne.



Eller åt andra hållet, ner mot sjön, Tintin brukar hoppa över den häcken och springa efter om det är extra intressant. Men då blir ju matte arg, så han får ju väga fördelar mot nackdelar innan han sticker.
Jag går bara utanför om matte gör det, för jag vill vara med, om matte går in några sekunder så följer jag efter.
Tintin är mer självständig, honom kan man glömma ute utan att han grips av panik som matte gjorde igår, en hel halvtimme var han ute innan hon upptäckte det, jag sa ju inget. Då hade han passat på att leta efter igelkottarna.
De har parat sej så nu väntas det bebisar, då får vi vakta Tintin, den lilla räven.


Till salu

Jag skrev ju i går att jag var till salu, husse ringde till matte och gav ett bud, så jag stannar i familjen ett tag till.
Det känns ju skönt.


Hemma hos oss händer det saker

Igår sprang vi ut genom dörren så fort att mattes lykta som stod på trappen flög all världens väg och gick i kras. Den är av trä så det går visserligen att limma, säjer matte men vilket jobb, vi slänger den. Dessutom gick ett av glasen sönder och hur fixar man ett sånt, beställer? Kostar lika mycket som lyktan. Nä matte köper nog en ny i metall och så ställer hon den lite bättre tror jag. Hon var sur ett tag, för hon fick ligga på alla fyra och plocka glasbitar i gräset. Men det gick över sen. När nånting går sönder hemma hos oss brukar matte säga: jaha, så var vi av med den. Igår slog hon sönder ett glas, så nu har de bara ett kvar av den sorten. Jaha, så var hon av med det.



Här är en typisk kväll hemma hos oss. Vi ligger i soffan, matte sitter i fålöljen (fast nu fotar hon ju) och husse får hålla till godo med en pinnstol. Vi får köpa en större soffa så husse också får plats.
Nu är det ju så att husse höll på med andra saker och kom bara för att titta på lite nyheter, han ville inte störa er i er djupa sömn, men visst lite så här är det hemma hos oss, måste matte erkänna.
Tintin och jag styr hemma, säjer matte.


Vi hankar oss fram här på Fullerö

Matte har varit sjuk i över 1 vecka, hon hostar på nätterna så vi får inte sova. Vadå ni får inte sova, det är väl mest synd om mig, säjer matte. Ja ja, men igår var hon riktigt risig, då hörde vi inte ens vad hon sa, och då passade jag på att vara extra olydig. Jag sprang iväg och hörde inte när hon ropade på mej, hur skulle jag kunna höra det med den svaga väsande rösten som hon hade. När hon väl kom ifatt mej, vilket berodde på att jag hade hittat ett speciellt intressant ställe att nosa på, var hon ilsk ska jag säga, men hon fick inget tryck i ilskan pga rösten.



Idag mår matte i allafall bättre, det är ju bra, så då kunde vi gå en långpromenad i skogen och på gärdet.
På lördag ska vi ha städdag nere vid bryggan, det ska bli kul. Ha ha, säjer matte, du ska inte vara med.
Du kommer att vara i vattnet hela tiden och det är för kallt nu, du får snällt vara hemma. Jag är till salu, från och med nu. Vem vill bo hos den där matten?


Kungens och husses födelsedag

Kungen och husse firade födelsedag i lördags, visserligen inte tillsammans, men ändå. Tänk om de hade blivit förväxlade, då hade husse varit kung idag. Nu får du väl ge dig, de är ju inte ens födda i samma stad. Matte ska alltid lägga sej i. Nu hade jag ju en bra story på gång här. Nåja, nästan alla barn och barnbarn kom och grattade, Louisa skulle ha tjejkväll, hur kul det nu kan vara med en massa fnittriga tjejer. De hade säkert jättekul, säjer matte. Tintin låg under bordet hela tiden, för att kunna fånga in det som ramlade på golvet, vilket inte hände till Tintins stora besvikelse.
 


Här är det fika med tårta, vi kunde inte sitta ute för det blev kallt, inte för oss, men för dom. På kvällen kom det mer folk och då satt vi ute till kl åtta. Det var jättemysigt med alla som var där. Vi fick smaka lite gott här och där. Tintin snodde åt sej ett par godisar från Tuvas godispåse med papper och allt. Papperet spydde han upp dan efter, knäppis. Sen grillade husse och Daniel ute och så åt dom inne.



Här håller Daniel upp våran igelkott, han ska flytta den till ett annat ställe på tomten för Tintin kan inte låta bli den. Han skrämmer den, han försöker nosa på den och putta på den men han sticker sej hela tiden. Men sen höll de koll på Tintin så igelkotten fick vara ifred. Vi har en fasan också, matte tycker att det är konstigt att de kommer till oss fast vi finns här. Det tycker inte jag är så konstigt faktiskt.

Man kan inte kalla det för skrivklåda i alla fall.

Jaha det var ett tag sen, jag har väl inte haft så mycket att skriva om antar jag. Men nu tänkte jag berätta om min allergi, kanske inte så kul för er att läsa, men det är skönt för mej att få skriva av mej.
För en vecka sedan började vårkliet igen, några dagar senare än förra året. Nu pratar jag inte om vårkänslor om det nu var nån som trodde det. Matte ringde veterinären som skrev ut kortison till mej. Samma dag som jag började äta tabletterna så slutade det att klia, jätteskönt. Nu ska jag äta de ett tag, men jag får ju inte äta de hela säsongen så jag måste till djurkliniken och göra tester och se vilka pollensorter som jag är allergisk emot och sedan ska de vaccinera mej med det. Så att kroppen vänjer sej vid det jag är allergisk mot. Knäppt va!




Just här så är vi i Ånnaboda under påsken, där jag ligger och softar på soffan, jag har lagt kudden under hakan för att det ska vara mjukt. När man blir äldre så vill man ha det mjukt och skönt, matte har köpt en ny säng till mej, en stor mjuk sak, som hon har lagt kuddar och en filt i så att jag kan bädda ordentligt, snällt va!
Men jag har faktiskt inte sovit där på ett tag för gästsoffan har varit utbäddad ett tag och då har jag passat på att ligga där på natten, för inget går ju upp mot en riktig säng. Men nu har hon bäddat ihop den igen, så jag får hålla tillgodo med min egen, men bara för att hämnas så sov jag på bara golvet inatt.



Den här dynan är faktiskt min, men Tintin har tagit över den, för den är nästan för liten för mej, huvet och benen hänger utanför när jag ligger utsträckt. Men just här så hade jag lust att lägga mej där, men han ville inte flytta på sej. Och då skulle naturligtvis matte lägga sej i. Det var Tintin som la sej där först! Ibland är matte bara för mycket.


RSS 2.0