Hemmagrejer

Igår kväll kom Carl-Åke och Birgit till oss för att gratta husse. Som vanligt fick vi inte sitta i soffan. Visserligen hoppade vi upp i knät på de, senare, men det är väldigt strikt innan, ska jag säja.



Här ligger vi och väntar på att de ska komma, Tintins öra är bakvänt för jag har gjort rent det.



Här förmanar husse oss, för vi tänkte hoppa upp i soffan. Det är inte så lätt att veta när man får och inte får vara i soffan. Det är väl lätt säjer husse, när vi säjer nej får ni inte vara där helt enkelt. Bla, bla ,bla det är väl inte så lätt att veta hur länge ett nej gäller, eller hur? Det gick i alla fall bra sen, men nån tårta fick vi inte smaka, helt otroligt! Där satt de och vräkte i sej, medans vi fick titta på. Å ja, ni fick ju godis av Carl-Åke och Birgit när de kom och så fick ni hundkex, säjer matte. Ja, men tårta är tårta.



Här är vi i alla fall ute och går i skogen i dag på morronen, bland vitsippor och gamla ekar i kohagen.



Här har vi kommit ut på gärdet, oj har de redan släppt ut korna, det går en och betar där. Det är ju du, säjer matte. Det ser du väl att det är en ko, jag betar väl inte. Jo, det gör du.



När vi kom in på lilla gärdet innan man kommer in i skogen igen, såg vi en svan, vi har aldrig sett en svan här förut. Vi var säkert 100 meter ifrån den när den lyfte och flög iväg. Den var skyggare en Tysslingesvanarna.
Jag sprang till lite och studsade på stället, som vanligt. Tintin märkte ingenting, han hade nosen i backen. Tranparet har vi inte sett ännu.
Lill-Husse är i Ånnaboda idag och fiskar, han var till oss igår och hämtade en pall, en sån där hopfällbar som naturmänniskor har, den har inte husse och matte använt nån gång. Vi sitter på stenar och stubbar och sånt, hålla på att släpa på en pall är bara jobbigt, tycker matte. Men när man fiskar och sitter på samma ställe är den nog bra. Nu blir det trädgårdspyssel resten av dan. Matte har köpt en massa jord.


Kommentarer
Postat av: Christer

Hej Pojkar, tack för senast ni kan hällsa Matte att jag har skrivit på bloggen nu, och att hon har tagit fina naturbilder. Hällsa också Husse att så där mycket bockar han inte när han är här uppe Hej från Grannen

2010-05-05 @ 16:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0