Snön borta i skogsbrynet

Hej, idag har vi gått i skogen utan snö. I skogsbrynet på andra sidan hygget har solen legat på så snön har smält bort, där gick vi. Gick och gick, matte försökte men vi stannade varje meter och luktade på allt det goda som kom fram under snön, det var goda dofter från rådjur, harar, fåglar, andra hundar, möss och annat smått och gott. Snart kommer blåsipporna och tussilago har redan kommit, piper matte. Jaha? Nu har vi faktiskt spårat upp en grävling här, vi har inte tid med blommor.



Eftersom det är mulet idag, (det skulle bli sol imorgon igen) så blir det en bild från igår på Tintin, han har precis rullat sej i snön. Han behöver ryckas, det kliar på ryggen, så matte har börjat så smått. Jag behöver också ryckas. Husse och matte brukar hjälpas åt, de tar en bit i taget. Då står vi blixtstilla för vi tycker att det är skönt.
Idag har vi ätit våfflor med grädde och hjortronsylt. Det var fullkornsvåfflor, matte tror att det är mer hälsosamt.
Tintin fick ett hjärta och jag fick två, för jag är ju störst. Det var jättegott, det är tydligen våffeldagen idag, så då passade det ju bra att äta våfflor. Det var ju därför vi åt våfflor, säjer matte. Jaha, va le dä?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0