Regnkläder

Nu regnar det, då ska vi få ha på oss våra nya regnställ som matte köpt, hon har längtat efter regn i flera dagar så att hon ska få prova de på oss. Husse tycker att hon är knäpp som längtar efter regn, men hon säjer att det är så torrt i markerna så det behövs, det har inte regnat mer en en gång hittills i oktober. Och september ska vi inte tala om vilken torka. På torsdag drar vi till Ånnaboda igen, jag vet inte vad de ska göra den här gången men de ska inte jobba i allafall, möte kanske.

Matte har suttit instängd på sin kammare ovanför bastun, hon har sytt ett täcke till oss som vi kan ligga på i husvagnen så att vi inte skitar ner överkastet, men nu tycker hon att det nästan blev för fint för oss att ligga på.
Dessutom håller hon på att sy en klänning, en sån där anskrämlig sak med djurmönster, det kanske blir fint när det blir klart men jag är skeptisk. Det är en ganska brant trappa upp dit, men vi har lärt oss att gå i den så nu springer vi upp och hälsar på matte hela tiden. Duger inte husse, frågar matte. Han håller på i snickarbon med mattes gamla gungstol, den behöver en ny sits och matte ska måla den och sy nya dynor. Va bra, då har Tintin ett bra ställe att ligga på. Nä, säjer matte, den ska jag ha i mitt nya bibliotek som jag ska göra. Ha, var då undrar man, det ska bli spännande å se.



Så här är utsikten ofta för matte. Vi ska alltid lukta på samma ställen, just här har det gått förbi en tik, vi kan riktigt se henne framför oss, vi kan stå så här hur länge som helst, till slut blir matte otålig och börjar gå och då får vi ge oss. Tur att inte vi människor är så där, va jobbigt, säjer matte. Tänk om vi kände doften av alla man mötte eller som nyss har gått förbi.



Det är ju inte alltid som det blir fina bilder framifrån, som här t ex vänder vi oss bort precis när matte ska fota. Det hördes nåt intressant ljud där bortifrån och då har vi inte tid med matte. Nu ska vi sätta på oss våra regnjackor och gå ut i blötan, matte tycker att det ska bli spännande att se om det funkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0